Бившият прес секретар на Белия дом стана политически наблюдател на две водещи медии

808
Бившият прес секретар на Белия дом стана политически наблюдател на две водещи медии
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият прес секретар на Белия дом Джошуа Ърнест стана политически наблюдател на телевизионните канали Ен Би Си и Ем Ес Ен Би Си, съобщи сп. „Върайъти”.

„Със своя опит и познания Джош ще е страхотно ново попълнение в нашия списък със сътрудници и ще е в помощ за нашите два канала, отразявайки събитията в Белия дом, Конгреса и политиката във Вашингтон”, се казва в съобщение на компанията собственик на двете медии.

Иран обяви санкции срещу 15 американски компании

Правителството на Иран обяви, че налага санкции срещу 15 американски компании, предаде АФП. Като мотив е посочена американската подкре...

„Върайъти” посочва, че Ърнест е дебютирал днес в новата си роля в предаването на Ен Би Си Today („Тудей”, на англ. „Днес”) и програмата на Ем Ес Ен Би Си „Морнинг Джо” (Morning Joe).

42-годишнишят Ърнест е завършил през 1997 университет в Хюстън, щата Тексас, където специализира политология и политически изследвания.

Като политолог участва в предизборните кампании на редица американски политици, включително и на Майкъл Блумбърг, когато се кандидатира за кмет на Ню Йорк през 2001.

От януари 2009 до февруари 2011 Ърнес е заместник на прес секретаря на президента Барак Обама Робърт Гибс, а след това на Джей Карни. От 2014 до 2017 е прес секретар на Белия дом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com