Близо 90 000 нови случая на коронавирус в САЩ

2390
Близо 90 000 нови случая на коронавирус в САЩ
Снимка: iStock

Четири дни преди изборите, страната отбеляза най-високия брой заболели за денонощие. Коронавирусът продължава да е и едно от основните политически оръжия в битката между Доналд Тръмп и Джо Байдън, предаде Нова телевизия. Близо 90 000 са новите случаи на COVID-19 за едно денонощие. Това е и темата, която сблъска двамата опоненти Доналд Тръмп и Джо Байдън по време на обиколките им във Флорида.

Този щат може да се окаже ключов за изхода на изборите. Оттам Байдън определи като пълен провал битката с коронавируса, която провежда президентската администрация. Тръмп беше категоричен, че втори локдаун няма да има. 1 000 долара е глобата, ако не носиш маска. Правилата във Вашингтон са безкомпромисни.

Коронавирусът по света: САЩ счупиха рекорда по заразени, над 90 000 за ден

Потвърдените случаи на коронавирус (болестта COVID-19) в световен мащаб са вече между 45 018 354 и 45 346 910 според американ...

Въпреки това Съединените щати отбелязаха рекорд от близо 90 000 заразени с коронавирус за едно денонощие. В административната част на Вашингтон улиците са пусти. Въпреки че страната е на прага на изборите, чиновниците работят дистанционно. Училищата и университетите също са затворени от месеци. Доктор Румен Хичев има дългогодишна практика в САЩ. Българският специалист води щаб за бързо реагиране към американския Департамент по здравеопазване. В момента доктор Хичев е в поредната си карантина.

„Това сваляне на гарда изигра лоша шега на много страни – включително България и САЩ. Този факт обаче не бива да ни изненадва, защото при всички пандемии втората вълна е по-силна”, отбеляза Хичев. Според него само масовата ваксинация може да спре вируса, но пътят до нея е дълъг. Ученият е категоричен, че спорът „за” и „против” маските е безсмислен на този етап от пандемията. „Ако цялото общество се отнесе отговорно и носи маски на места, където има струпване на хора, там предпазните средства намаляват разпространението на вируса”, посочи Румен Хичев. Новият рекорд на заразили се с COVID-19 американци стана повод Тръмп и Байдън да сблъскат позиции във Флорида. Двамата са в щата в опит да спечелят последни важни гласове преди вторник.

„Доналд Тръмп развя бялото знаме, изостави семействата ни и е заобиколен от вируса. Но американците никога не се отказват”, заяви кандидатът на демократите Джо Байдън. „Сравняват ни с Европа. Германия се справяла добре, Франция се справяла добре. Не, те не се справят добре. Ние вече имахме един локдаун. Разбрахме болестта и сега отваряме отново бизнеса. В момента сме в икономическа експлозия. Четири пъти по-голяма, отколкото очакваха експертите”, категоричен беше Доналд Тръмп. Маските се оказват важна част и от пропагандата. В една от рекламите на CNN, която открито подкрепя Джо Байдън, се казва, че предпазното средство не е политика, а въпрос на култура. Дали болестта е ключовият играч на изборите, Румен Хичев смята: „Америка загуби толкова човешки животи, колкото не е губила от Втората световна война насам”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка