X
 
 

Бразилия най-после реагира на убийствата на индианци от страна на бракониери

1093 1
Бразилия най-после реагира на убийствата на индианци от страна на бракониери
Снимка: Getty Images / Guliver
Отряди за допълнителна охрана ще бъдат изпратени в бразилския резерват Кана Брава, обяви бразилското правителство, цитирано от Euronews

В североизточният щат Мараняо има все повече сблъсъци между нарушители, които изсичат гората и местното население, което опитва да ги спре, посочва БГНЕС. В събота двама души от племето Гуажажара бяха убити и двама ранени, след конфронтация с бракониери.

Бразилският президент обвини Ди Каприо за горските палежи в Амазония

Бразилският президент Жаир Болсонару обвини актьора Леонардо Ди Каприо в спонсориране на неправителствени организации, за които се смят...

Нападението стана недалеч от мястото, на което миналия месец беше убит известен вожд на племето, който се бореше срещу изсичането на горите и предвождаше група отмъстители.

Откакто на власт дойде президента Жаир Болсонаро, в Бразилия има все повече атаки срещу местните индианци. Болсонаро е на мнение, че правата на коренното население трябва да се ограничат, защото то е малобройно, а контролира значителни територии. Бракониери прочитат в тези позиции на президента позволение да действат срещу индианците.

Министърът на правосъдието Серджо Моро каза, че е започнало разследване на последните две убийства. Той разпореди изпращането на допълнителни отряди охранители, които са с командировани в Мараняо от 10 декември до 8 март.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители