Церемонията по встъпване в длъжност на Джо Байдън без публика

2788
Церемонията по встъпване в длъжност на Джо Байдън без публика
Снимка: iStock

Този път няма да има дискусии относно размера на тълпата, участваща в инаугурацията на Байдън, защото присъстващи няма да има. В изключителен ход, който разкрива тежката ситуация, в която президентът Доналд Тръмп напуска нацията, целият Вашингтон ще бъде затворен в сряда. Има опасения, че непокорните привърженици на Тръмп, които нахлуха в Капитолия, ще се върнат, съобщава БГНЕС. И има опасения за безопасността на Байдън, новоизбрания вицепрезидент Камала Харис и други високопоставени лица на церемонията, която ще бъде на открито.

Предишните президенти полагаха клетва пред огромни тълпи, които се простираха в цялото простанство около мястото на церемонията. Тази година, обаче във Вашингтон има повече американски военен контингент, отколкото в Ирак и Афганистан. На няколко пресечки от площадката за церемонията по встъпване в длъжност пред западната фасада на Капитолия са издигнати масивни железни и бетонни прегради. Един служител заяви, че поддръжниците, които ще стигнат до там, ще имат късмет, ако видят върха на белия купол на Капитолия. При всички случаи, това ще бъде необичайно встъпване в длъжност.Това се случва в момент, когато масовите митинги са смъртоносно опасни от пандемията, която Тръмп игнорира. А напускащият президент, който продължава да лъже за своето електорално поражение, заяви, че няма да участва, отказвайки на Байдън друг важен легитимиращ символ. Когато светът погледне в сряда, той ще научи трагична истина: Две велики икони на американската демокрация, Капитолия и Белият дом, сега трябва да бъдат запечатани в голяма клетка, за да ги предпазят от хората, на които служат.

Плановете на Байдън: 100 млн. ваксинации за първите 100 дни управление

Джо Байдън възнамерява до края на първия месец от поемането на президентския пост на САЩ да организира създаването на 100 нови центъра ...

Байдън очерта масивен законодателен пакет от 1,9 трилиона долара за финансиране на борбата срещу коронавируса и за директно финансово облекчение на американците. Неговият „Американски спасителен план“ ще отпусне над 400 000 милиона щатски долара за справяне с COVID-19. Това ще добави 1400 долара за стимулиране и ще увеличи обезщетенията за безработица. Има истинска болка, която обхваща реалната икономика, в която хората зависят от заплати, а не от инвестициите си, за да плащат сметките си, храненето и нуждите на децата си “, каза избраният президент в реч в Уилмингтън, Делауеър. Речта показа рязък контраст с фиксирането на неговия предшественик на фондовия пазар. Това, на което Байдън не се обърна, беше как да получи пакета, одобрен в Конгреса. Докато президентът публично критикуваше изборите, твърдейки с измама, че са фалшифицирани и се придържат към фалшивата надежда да останат в Белия дом, съпругата му събра нещата си, за да се изнесе, твърдят множество източници, които следят дейността на Тръмп от края на ноември. „С наближаването на края на седмиците от нейния мандат, тя обаче не е създала офис, който да продължи платформата й във времето след престоя й в Белия дом, според източник, запознат с нейните дейности. Тя също не е помогнала за пристигането на пристигащата първа дама Джил Байдън, с която все още не се е свързала, каза висш служител на Белия дом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com