Джо Байдън: Путин е умен, жилав и достоен противник

4171
Джо Байдън: Путин е умен, жилав и достоен противник
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Джо Байдън смята руския лидер Владимир Путин за "достоен съперник", умен и корав политик, съобщава Агенция ТАСС, цитирана от БГНЕС.

"Срещал съм го и преди. Той е умен, жилав и бих казал, че е достоен противник", каза Байдън на пресконференция в Брюксел след срещата на върха на НАТО. Американският президент избягва да отговори директно на молба за изясняване дали продължава да смята Путин за убиец.

Джо Байдън: Ако го нямаше НАТО, трябваше да го измислим

Президентът на САЩ Джо Байдън призова в понеделник за "по-добра координация" между членовете на Организацията на Северноатлантическия д...

На пресконференция в Брюксел след срещата на върха на НАТО журналисти казаха на Байдън, че Путин се е засмял в интервю за NBC, след като му казаха, че го е нарекъл убиец. След това президентът на САЩ беше попитан дали продължава да смята руския лидер за "убиец". Смеейки се, Байдън каза: "И аз се смея", след което добави: "Отговорът е следният: Вярвам, че в миналото той всъщност е признавал, че е имал определени неща, които е могъл да направи или направил", каза ръководителят на администрацията на Вашингтон.

Байдън добави, че възнамерява да очертае пред Путин областите на възможно американско-руско сътрудничество на предстоящата среща в Женева. "Ще заявя ясно на президента Путин, че има области, в които можем да си сътрудничим“, каза той на пресконференция в Брюксел след срещата на върха на НАТО, като добави, че предстоящата среща на върха в Женева ще бъде "критична среща ”.

Освен това Байдън възнамерява да определи по-ясно позициите на двете страни по въпроси, при които позициите на Русия и САЩ се разминават. "В области, в които не сме съгласни, необходимо е да се изясни къде са червените линии", добави американския президент. Той подчерта, че не иска да говори повече за предстоящия разговор с Путин в момента. "Ще се радвам да говоря за това, след като тази среща приключи, но не и преди да започне", добави американският президент.

Както Кремъл информира по-рано, на среща на 16 юни в Женева лидерите на Руската федерация и САЩ ще обсъдят състоянието и перспективите за по-нататъшно развитие на руско-американските отношения, въпроси на стратегическата стабилност, както и актуални въпроси относно международния дневен ред, включително взаимодействие в борбата срещу пандемията на коронавируса. Това ще бъде първата лична среща между Путин и Байдън след встъпването в длъжност на последния като президент на САЩ.

Байдън посреща Меркел в Белия дом на 15 юли

Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне с отиващия си германски канцлер Ангела Меркел във Вашингтон следващия месец, съобщи Белият д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com