X
 
 

Докладът на Мълър за Тръмп става книга - но с много издатели и може би различни версии

435 0
Докладът на Мълър за Тръмп става книга - но с много издатели и може би различни версии
Снимка: Getty Images/Guliver
Книга с доклада на специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър за "руската интервенция" в президентските избори в  САЩ, които Доналд Тръмп спечели, се предвижда бъде издадена на 30 април. Тя вече се превърна в бестселър в Амазон, заемайки трета позиция по популярност. Отбелязва се, че цената на хартиената версия ще бъде 9.20 долара, съобщи РИА Новости.

Вестник New York Times пише, че много издатели се опитват да публикуват книгата възможно най-рано. Издателят Sky Horse например, обещава на читателите си, че "чакането вече приключи". The Washington Post също възнамерява да издаде публикацията, като обещава "ексклузивен анализ" от известни носители на наградата "Пулицър". Издателство "Барнс и Нобел" предлага безплатно изтегляне на електронната версия на доклада, "Мелвил Хаус Букс" ще публикува доклада без никакви коментари. The New York Times заявяват, че ще издадат 16 – странична версия, съдържаща само най - важните заключения и особено важните детайли.

Републиканците блокираха искането за оповестяване на пълния доклад за руската намеса

Лидерът на републиканското мнозинство Мич Макконъл заяви, че е блокирал предложение за акт, призоваващ Министерството на правосъдието н...

Издателите се опитват да публикуват книгата под авторството на Мълър, въпреки че и сега докладът му е достъпен и може да бъде намерен безплатно на уебсайта на Министерството на правосъдието на САЩ. В същото време се отбелязва, че самият Мълър няма да спечели нищо от тази публикация, тъй като съгласно федералния закон документите, изготвени от правителството, са обществено достояние.

Докладът на Мълър се занимава с "руската намеса" в американските избори през 2016 г., "заговорът" на екипа на Доналд Тръмп с руските власти и дали президентът на САЩ е пречил на правосъдието. По първия въпрос специалният прокурор стигна до извод, че има руска намеса, по вторият - че Тръмп не си е сътрудничил с Москва, а за третия не можа да направи еднозначно заключение. Докладът се публикува със значителни съкращения. Русия отрича обвиненията в доклада.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално