Доналд Тръмп и първата дама Мелания с прощални изказвания (ВИДЕО)

5787
Доналд Тръмп и първата дама Мелания с прощални изказвания (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Действащият президент на САЩ Доналд Тръмп е записал прощално видеопослание в качеството си на шеф на администрацията на Вашингтон, съобщава БГНЕС„ позовавайки се на телевизионния канал CNN. Според него, видеото може да бъде пуснато във вторник, въпреки че все още не е определена крайната дата.

Отбелязва се, че в речта си Тръмп изброява най-значимите, според него, постижения от президентството си. В обръщението се споменава и „нова администрация“, но контекстът на изявлението за екипа на новоизбрания президент Джо Байдън не е уточнен. Встъпването в длъжност на Байдън и вицепрезидента на САЩ Камала Харис е насрочено за 20-ти януари.

Доналд Тръмп с нов удар срещу Huawei

Администрацията на Доналд Тръмп продължава с ударите по китайския технологичен гигант Huawei. Този път доставчици, включително производ...

Първата дама Мелания Тръмп също записа прощално видео съобщение, което пусна в Тwetter, докато се готви да напусне Белия дом, подчертавайки „добротата“ в първата си поява пред камерата след безредиците на Капитолийския хълм на 6-ти януари. В него тя казва на американците „правете всичко от сърце, новинаги помнете, че насилието никога не е отговорът и никога няма да бъде оправдано. Мои съграждани, за мен беше най-голямата чест в живота да служа като първа дама на САЩ. Вдъхнових се от невероятни американци от цялата ни страна, които издигат нашето общество чрез тяхната доброта и смелост, доброта и грация“, започва първата дама във видеото.

Мелания не е виждана публично от навечерието на Нова година, когато се завърна от почивката си в Палм Бийч. Единствените й коментари за бунтовете на 6 януари дойдоха пет дни след нападението, в което самата тя беше жертва. „Когато дойдох в Белия дом се замислих за отговорността, която винаги съм изпитвала като майка да поощрявам, упълномощавам и предавам ценности на добротата “, каза първата дама. Тя прекарва голяма част от седемминутното видео, проповядвайки за добротата, въпреки действията си през последните седмици и завършва като казва: „Възползвайте се от всяка възможност, за да проявите внимание към друг човек и да развиете добри навици в нашето ежедневие. При всички обстоятелства моля всички американци да бъдат най-добрите посланици. Съсредоточете се върху това, което ни обединява, издигнете се над това, което ни разделя. Винаги избирайте любовта пред омразата, мира пред насилието и другите пред себе си“, посочва тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка