Доналд Тръмп и първата дама Мелания с прощални изказвания (ВИДЕО)

5701
Доналд Тръмп и първата дама Мелания с прощални изказвания (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Действащият президент на САЩ Доналд Тръмп е записал прощално видеопослание в качеството си на шеф на администрацията на Вашингтон, съобщава БГНЕС„ позовавайки се на телевизионния канал CNN. Според него, видеото може да бъде пуснато във вторник, въпреки че все още не е определена крайната дата.

Отбелязва се, че в речта си Тръмп изброява най-значимите, според него, постижения от президентството си. В обръщението се споменава и „нова администрация“, но контекстът на изявлението за екипа на новоизбрания президент Джо Байдън не е уточнен. Встъпването в длъжност на Байдън и вицепрезидента на САЩ Камала Харис е насрочено за 20-ти януари.

Доналд Тръмп с нов удар срещу Huawei

Администрацията на Доналд Тръмп продължава с ударите по китайския технологичен гигант Huawei. Този път доставчици, включително производ...

Първата дама Мелания Тръмп също записа прощално видео съобщение, което пусна в Тwetter, докато се готви да напусне Белия дом, подчертавайки „добротата“ в първата си поява пред камерата след безредиците на Капитолийския хълм на 6-ти януари. В него тя казва на американците „правете всичко от сърце, новинаги помнете, че насилието никога не е отговорът и никога няма да бъде оправдано. Мои съграждани, за мен беше най-голямата чест в живота да служа като първа дама на САЩ. Вдъхнових се от невероятни американци от цялата ни страна, които издигат нашето общество чрез тяхната доброта и смелост, доброта и грация“, започва първата дама във видеото.

Мелания не е виждана публично от навечерието на Нова година, когато се завърна от почивката си в Палм Бийч. Единствените й коментари за бунтовете на 6 януари дойдоха пет дни след нападението, в което самата тя беше жертва. „Когато дойдох в Белия дом се замислих за отговорността, която винаги съм изпитвала като майка да поощрявам, упълномощавам и предавам ценности на добротата “, каза първата дама. Тя прекарва голяма част от седемминутното видео, проповядвайки за добротата, въпреки действията си през последните седмици и завършва като казва: „Възползвайте се от всяка възможност, за да проявите внимание към друг човек и да развиете добри навици в нашето ежедневие. При всички обстоятелства моля всички американци да бъдат най-добрите посланици. Съсредоточете се върху това, което ни обединява, издигнете се над това, което ни разделя. Винаги избирайте любовта пред омразата, мира пред насилието и другите пред себе си“, посочва тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com