Гимназистка издала семейството си за участие на протест в САЩ, уволнили майка й от работа

7631
Гимназистка издала семейството си за участие на протест в САЩ, уволнили майка й от работа
Снимка: Twitter

Гимназистка от Масачузетс привлече вниманието на цяла Америка и за дни се превърна в национална знаменитост. 18-годишната Хелена Дюк разпознала майка си, леля си и чичо си на видео, заснето по време на щурма на Капитолия, и издала имената им на властите.

Някои медии пък веднага направиха паралел с Павлик Морозов - дете, обявено за герой, след като през 30-те години на миналия век предава баща си на комунистическите власти.

Хелена се представя за “либералната лесбийка на семейството”, която често била гонена от вкъщи заради убежденията и поведението си.

Когато разпознала роднините си на видеото, тя го пуснала в социалната мрежа Twitter и посочила имената им - Тереза Дюк, Ричард и Ани Лоренц, а към майка си се обърнала с думите: “Здрасти, мамо, помниш ли как ми забрани да ходя на протестите на BLM”, защото може да се стигне до насилие. Това ти ли си?”.

Този туит, споделен над 80 000 пъти още в първите часове на публикуването си, веднага предизвика оживени дискусии. От него се заинтересували не само агентите от ФБР, които активно издирват участниците в бунта, но и много американци, които твърдят, че в собствените им семейства има подобни случаи, а те се чудели как да постъпят.

Хелена е убедена, че не е направила нищо лошо. Твърди, че е имала колебания и вътрешни терзания, но се е почувствала засегната и разстроена от лицемерието на близките си.

Арестите заради Капитолия се увеличават

Измина повече от седмица от бунта на Капитолийския хълм - колко голям напредък постигна правоприлагането при изправянето на извършители...

Миналата година майка ѝ казала, че не е добре дошла в дома си след протестите за чернокожите, защото това движение проявявало жестокост. “Бях убита от мъка, че тя не ми дава да изразявам позициите си. Но не мога да им разреша да постъпват така”, обяснява момичето.

Майката - запалена привърженичка на Тръмп, направила всичко възможно да скрие факта, че отива във Вашингтон. На видеото лицето на Тереза е окървавено, след като се е скарала с чернокожа жена и двете се сбили, пише британското издание “Метро”.

Хелена е убедена, че роднините ѝ заслужават наказание за действията си. Джо Байдън нарече участниците в щурма “вътрешни терористи”, така че със сигурност ги чакат доста години затвор. Тереза Дюк е уволнена от работа в болницата в Уочестър, но срещу нея все още не са повдигнати обвинения.

Въпрос: Защо Джордж Флойд беше превърнат в мъченик, а Ашли Бабит - не?

Преди дни американските медии разкриха коя е жената, която беше застреляна при опита за нахлуване в залата на Конгреса на САЩ, в която ...

След като стана известна покрай скандала, Хелена отвори сметка за събиране на дарения за обучението си. Тя искала да стане адвокат, но няма достатъчно финансови възможности, още повече след като майка й вече загубила работата си.

“Искам да направя света по-хубав, но ми е нужна помощта ви”, обърна се момичето към дарителите. Мнозина откликнали още в първите часове. За едно денонощие в сметката били събрани 12 000 долара. На 13 януари тя имала вече 40 000 долара, но за да учи право, ще ѝ трябват около 150 000.

Още: Въпрос: Защо Джордж Флойд беше превърнат в мъченик, а Ашли Бабит - не?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Камарата на представителите на САЩ с важна стъпка за помощта за Израел и Украйна

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка