Хилари Клинтън намекна, че Путин може да е посъветвал Тръмп да провокира атаката срещу Капитолия

5169
Хилари Клинтън намекна, че Путин може да е посъветвал Тръмп да провокира атаката срещу Капитолия
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън заяви, че иска да знае дали президентът Тръмп "е разговарял с руския президент Владимир Путин в деня, в който бунтовниците нахлуха в Капитолия".

Клинтън направи това изказване в разговор с председателя на Камарата на представителите и лидер на демократите там Нанси Пелоси в подкаста "Ти и аз". Клинтън заяви, че се надява да види телефонните записи на Тръмп, за да стане ясно дали е разговарял с Путин на 6 януари - деня, когато тълпа от негови поддръжници нахлуха Капитолия, организирайки невиждан бунт, посочва БГНЕС.

Лидерът на републиканците в Сената обвини Тръмп в провокиране на щурма на Капитолия

Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл обвини президента Доналд Тръмп в провокиране на тълпата, щурмувала Капитолия на 6 януар...

"Научихме много за нашата система на управление през последните четири години с президент, който презира демокрацията, и както многократно казахте, има и други програми…за които, мисля, че все още не знаем. Надявам се в исторически план да разберем на кого е служил, кой дърпа конците му. Бих се радвала да видя телефонните му разпечатки, за да проверя дали той е разговарял с Путин в деня, когато бунтовниците нахлуха в нашия Капитолий", каза Хилъри Клинтън.

Номинираната за президент от Демократическата партия през 2016 г., която загуби изборите от Тръмп, заяви, че атаката над Капитолия, довела до пет смъртни случая и десетки арести, показва, че "поддръжниците", "съучастниците" и "членовете на култа" към Тръмп имат същото пренебрежение към демокрацията. Клинтън заяви, че е съгласна с Пелоси, че Конгресът трябва да създаде комисия, подобна на Комисията от 11 септември, за да разследва какво се е случило на 6 януари и дали са възможни някакви връзки между президента Доналд Тръмп и Русия.

"Конгресът трябва да създаде разследващ орган като Комисията от 11 септември, за да изяснят връзките на Тръмп с Путин, за да можем да поправим щетите, свързани с националната ни сигурност, и да попречим на марионетка да заема президентския пост завинаги", написа в Twitter Клинтън.

В интервюто, Пелоси си припомни снимка, на която е изправена и сочи Тръмп по време на срещата в Белия дом, казвайки, че е казала на президента в този момент: "С вас, господин президент, всички пътища водят към Путин. Не знам какво е влиянието на Путин върху него - политическо, финансово или лично, но случилото се миналата седмица беше подарък за Путин, защото Путин иска да подкопае демокрацията в нашата страна и по целия свят", каза Пелоси в подкаста.

ФБР: Жена се е надявала да продаде на Русия лаптопа на Пелоси

При нападението срещу Капитолия на 6 януари млада жена е откраднала лаптоп от кабинета на Нанси Пелоси и се е надявала да го продаде на...

Размириците в началото на януари бяха предшествани от изявление на Тръмп, в което той призова своите привърженици да дойдат в окръг Колумбия и да протестират, докато Конгресът удостоверява победата на избрания президент Джо Байдън. Нападението над Капитолия временно прекъсна работата на Конгреса от преброяването на гласовете на Изборния колеж от всичките 50 щата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Групата Green Day хедлайнер на концерт на ООН (СНИМКА)

Огнен ад: Пожар опустоши строящ се небостъргач (ВИДЕО)

За часове: Отпуснаха 60 млн. долара за реконструкцията на моста в Балтимор

Байдън събра рекордни средства за предизборната си кампания

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com