X
 
 

Хиляди жени протестираха срещу Тръмп във Вашингтон

1616 3
Хиляди жени протестираха срещу Тръмп във Вашингтон
Снимка: Getty Images/Guliver
Хиляди жени маршируваха във Вашингтон в събота на ежегодно събитие срещу американския президент Доналд Тръмп, предодоха световните агенции, цитирани от БГНЕС.

Протестиращите заявиха, че са ужасени от перспективата Тръмп да спечели още четири години власт на президентските избори през ноември.

Припомняме, че през 2017 г., в деня след встъпването в длъжност на Тръмп, над три милиона души се събраха в цялата страна, но оттогава броят им намалява всяка година.

Няколко хиляди протестиращи се събраха във Вашингтон в събота успоредно с малки събития в Ню Йорк и на други места.

Обвинителите на Тръмп: Той трябва да бъде остранен

Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да бъде отстранен от поста, за да бъде защитена националната сигурност и опазена системата за уп...

Ким Елиът, 40-годишна жителка на Вашингтон, носеше табела с надпис: "Аз съм още по-възмутена, отколкото бях преди три години. "Всички знаехме, че Тръмп ще бъде ужасен, а той е бил още по-ужасен, отколкото осъзнаваме", каза жената пред AFP, заставайки до седемгодишната си дъщеря, която участваше ентусиазирано в първия си женски поход.

Хората се събраха въпреки минусовите температури и слабия сняг. Мнозина от тълпата носеха розови шапки като символ, противопоставящ се на унизителните коментари на Тръмп за жените.

От сцената организаторите поздравиха протестиращите за тяхната "ангажираност, усърдие, дързък език и упоритост" да се борят срещу Тръмп.

Actualno.com

Етикети:

 • Октомври Н.Р.Б. 1 Октомври Н.Р.Б. преди 1 месец Профил на трол?
  ДА ЖИВЕЕ ДРУГАРЯ ТРЪМП НАЙ БЛИСКИЯ САРАТНИК НА ДРУГАРЯ ПУТИН! ДА ЖИВЕЕ СССР И СЕВЕРНА КОРЕЯ ОПОРАТА НА НАЩО БЪДЕЩЕ! ДА ЖИВЕЕ ВЕЧНАТА ДРУЖБА МЕЖДУ СССР И СЕВЕРНА КОРЕЯ! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ПРИ СССР!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  пий си хапчетата и си лягай. Руска сволоч
  : 2 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  1.1 Единицата не е с всичкия си, но сволоч, келеш и глупендер си именно ти. Какво общо има Русия с изцепките на Тръмп.
  : 0 !