И Мичиган обяви Байдън за новия президент на САЩ, администрацията на Тръмп почна да отстъпва

2488
И Мичиган обяви Байдън за новия президент на САЩ, администрацията на Тръмп почна да отстъпва
Снимка: Getty Images/Guliver

Комисията по преброяване на щата Мичиган (16 електорални гласа), състояща се от четирима души, завери резултатите от гласуването на президентските избори в този щат, според които победата е спечелена от демократа Джо Байдън. Гласуването на членовете на преброителната комисия е публикувано на уебсайта на комисията, предаде БГНЕС.

Двама членове на комисията от редиците на Демократическата партия, както и един представител на Републиканската партия, се обявиха за удостоверяване на резултатите от изборите. Вторият републикански представител гласува против.

Кой ще работи с Байдън - ясно във вторник

Демократът Джоузеф Байдън ще обяви ключови назначения в бъдещата си администрация на САЩ на 24-ти ноември. Това съобщи днес по телевизи...

По-рано вицегубернаторът на Мичиган Джоселин Бенсън обясни, че преброяването на гласовете на президентските избори в САЩ, което централата на действащия президент Доналд Тръмп и местният клон на Републиканската партия възнамеряват да постигнат, е възможно само след одобрението на резултатите от изборите в този щат.

Пенсилвания също е близо до удостоверяване на резултатите от изборите.

Същевременно Агенцията по общите въпроси на администрацията (GSA) информира Джо Байдън, че администрацията на Тръмп е готова да започне официалния процес на преход. Това се казва в писмо от шефа на GSA Емили Мърфи, изпратено до CNN.

Писмото на GSA е първата стъпка, която администрацията предприе, за да признае поражението на президента Доналд Тръмп - повече от две седмици след като Байдън беше обявен за победител в изборите и започна очакването за преходния процес.

Кандидат за сенатор през 2022 г. може да е снахата на Тръмп

Съпругата на сина на настоящия американски президент Доналд Тръмп - Ерик Тръмп, може да участва в изборите за Сенат през 2022 г., съобщ...

Писмото показва, че Мърфи официално ще подпише победата на Байдън, обикновено бегъл процес, известен като "потвърждение". Този ход ще позволи преходът да започне официално, което от своя страна ще позволи на служителите от настоящата агенция за управление да координират с входящия екип на Байдън и да осигурят милиони държавни средства за прехода.

Тръмп отговори на потвърждението на GSA като написа в Twitter: "Случаят ни продължава силно, ще продължим добрата ... борба и вярвам, че ще надделеем! Въпреки това, в интерес на нашата страна, препоръчвам на Емили и нейния екип да направят всичко необходимо по отношение на първоначалните протоколи и аз казах на моя екип да направи същото".

Досега Мърфи отказваше да продължи процеса на проверка. Мърфи, назначена за политик от Тръмп, е изправена пред интензивен контрол и политически натиск от страна на демократите и през последните дни републиканците призовават плавния преход да започне. В изявление в понеделник сенаторът Роб Портман, републиканец от Охайо, заяви, че "досега няма доказателства за широко разпространени измами или неправомерни действия, които да променят резултата във всеки щат" и призова процесът на преход да започне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

За часове: Отпуснаха 60 млн. долара за реконструкцията на моста в Балтимор

Байдън събра рекордни средства за предизборната си кампания

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com