Илон Мъск ще отложи полета до Марс и ще влезе в политиката

3704
Илон Мъск ще отложи полета до Марс и ще влезе в политиката
Снимка: Getty Images/Guliver

Илон Мъск е готов да отложи полета до Марс в името на политическата борба. Милиардерът написа в Twitter в четвъртък, 19 май, че става политически активен, за да спре „вируса на будния ум“ да попречи на човечеството да достигне Марс. По-рано Мъск публикува в платформата, че "политическите атаки" срещу него "ще ескалират драстично през следващите месеци", съобщава Business Insider.

Един от потребителите в Twitter попита предприемача: „Опитвате се да изпратите човечеството на Марс и да предупредите обществеността за опасността от изкуствения интелект. Защо да саботирате тези важни цели, като навлизате в политически спорове? Струва ли си?“ В отговор Мъск написа: „Освен ако не бъде спрян, вирусът на будния ум ще унищожи цивилизацията и човечеството никога няма да стигне до Марс.“

Илон Мъск временно спира сделката за Twitter

Илон Мъск заяви, че временно спира дългоочакваната сделка за закупуване на Twitter, което доведе до спад на акциите на гиганта в област...

През последния месец Мъск споменава няколко пъти „вируса на будния ум“. В сряда, на 18 май, той нарече Йейл „епицентър на вируса на будния ум, който се опитва да унищожи цивилизацията“.

Въпреки че Мъск не обяснява какво според него представлява „вирусът на будния ум“, думата "съзнателен" е използвана от десни фигури за подигравка на прогресивните каузи. А през април Мъск използва термина в туит, заявявайки, че той е направил Netflix „негледаем“. По такъв начин милиардерът обясни защо според него платформата е започнала бързо да губи абонати. Впрочем Мъск не уточни какво съдържание точно смята за „негледаемо“.

Също така Мъск все по-критично се отнася към Демократическата партия на САЩ, наричайки я „партията на разделението и омразата“. Той потвърди, че ще гласува за републиканците на предстоящите избори.

Коментарите на Мъск в четвъртък дойдоха след статия в Insider, в която се описва как неговата аерокосмическа фирма SpaceX е платила на бивша стюардеса на компанията 250 000 долара, за да уреди иск за сексуално неправомерно поведение срещу милиардера.

Илон Мъск: Ще възстановя акаунта на Тръмп в Twitter

Илон Мъск заяви, че ще възстанови спрения акаунт в Twitter на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, пише CNN. Той е потвърдил, че ...

Според твърденията на бившата служителка през 2016 г., по време на полет до Лондон, предприемачът я извикал в каютата си, където се съблякъл и предложил да ѝ купи кон в замяна на еротичен масаж, съобщава Insider, като се позовава на изявление на приятелка на бившата стюардеса и данни от редица документи.

През 2018 г., смятайки, че отхвърлянето на предложението на Мъск е засегнало кариерните ѝ възможности в SpaceX, служителката наела адвокат и подала жалба до отдела за човешки ресурси на компанията, в която подробно описала инцидента. След това стюардесата и нейният адвокат били поканени в SpaceX, за да сключат споразумение за прекратяване на трудовото правоотношение. Според Insider компанията е платила на стюардесата 250 000 долара като обезщетение, при условие че не завежда дело срещу Мъск за сексуално неправомерно поведение.

Представители на изданието се свързали с Илон Мъск за коментар. Милиардерът обаче изпратил имейл с молба за повече време за отговор и заявил, че „в тази история има още много интересни неща“.

„Ако бях склонен към сексуален тормоз, това едва ли щеше да е първият случай в цялата ми 30-годишна кариера, в който това щеше да излезе наяве“, написа Мъск, като нарече обвиненията „политически мотивиран ход“.

Ръководителят на Роскосмос заплаши Илон Мъск

Ръководителят на руската космическа агенция Роскосмос заплаши Илон Мъск, но основателят и главен изпълнителен директор на SpaceX не изг...

ВИЖТЕ ОЩЕ: Илон Мъск не изключва възможността да купи Twitter на по-ниска цена

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

"Time" нареди Юлия Навалная сред най-влиятелните личности за 2024 г.

САЩ няма да поднови петролния лиценз на Венецуела

УНИЦЕФ обяви колко деца са загинали в Ивицата Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com