Жертвите на COVID-19 в САЩ може да достигнат 300 000

1287
Жертвите на COVID-19 в САЩ може да достигнат 300 000
Снимка: iStock

Съединените щати достигнаха ключов момент в пандемията на коронавируса с над 5 милиона потвърдени случая и близо 163 000 смъртни случая, като експерти предупредиха, че смъртните случаи могат да достигнат 300 000. Според различни източници един от всеки 66 жители в САЩ вече е заразен с COVID-19, предаде БГНЕС.

"Определено вървим към между 200 000 и 300 000 (жертви). Дали ще сме по-близо до 200 000 или по-близо до 300 000 зависи от това какво правим и как се развиват нещата", каза бившият шеф на Администрацията по храните и лекарствата д-р Скот Готлиб в интервю за CBS Face The Nation, предаде агенцията.

Няма да се изисква PCR тест за влизащи у нас от Обединените арабски емирства

От днес, 11 август, лицата, пристигащи от Обединените арабски емирства, могат да влизат в България, без да представят документ, показва...

"Тревогата сега е, че това стана толкова широко разпространено в цялата страна, че може да започне заразяване на повече селски общности, които до голяма степен са недокоснати досега и вероятно са малко по-самодоволни, защото са незасегнати, но все още са много уязвими, защото инфекцията не е била там", посочва той, цитиран от БГНЕС.

Страната води по брой заразени и жертви от пандемията COVID-19, пред Бразилия, която в събота стана втората страна, преминала 100 000 смъртни случая. Президентът Жаир Болсонаро омаловажи коронавируса от самото начало, отхвърляйки го като „малък грип“, поставяйки под въпрос ограниченията, наредени от някои управници в страната и заявявайки, че тяхното икономическо въздействие може да бъде „по-смъртоносно от вируса“.

Общият брой на смъртните случаи е най-малко 727 288, откакто новият коронавирус се появи в Китай миналия декември, според данни от официални източници. По света са регистрирани близо 20 милиона случая, вероятно отразяващи само малка част от реалния брой инфекции.

Индия регистрира над 60 000 случая на вируса ежедневно през последните четири дни и повече инфекции от която и да е друга страна в света в продължение на шест последователни дни. Там има средно около 50 000 нови случая на ден от средата на юни. Инфекциите в Индия остават концентрирани в 10 щата, където са почти 80% от новите случаи. Индия е на трето място в световната черна класация след САЩ и Бразилия. Тя има петата най-голяма смъртност, но смъртността от около 2% е далеч по-ниска от двете най-силно засегнати страни.

Австралия със специални мерки срещу COVID-19 заради аборигените

Северната част на Австралия ще бъде затворена за посетители на "горещи точки" на разпространение на коронавируса за още 18 месеца, за д...

Австралия отчете най-малкия брой нови ежедневни случаи в своето „огнище“ на вируса - Мелбърн, от миналия месец. Но тя също отчита най-високата дневна смъртност в страната от началото на вируса. Щатът Виктория отчете 322 нови инфекции и 19 нови смъртни случаи в понеделник, като 14 от смъртните случаи са свързани с огнища в лечебни заведения за възрастни хора.

В Европа нарастващите инфекции в и около Париж подтикнаха френските служители да направят задължителни маските за лице на открито в претъпкани райони и туристически горещи точки в града и околните райони от понеделник. Маската ще бъде задължителна за всички онези на възраст 11 и повече години в "много пренаселени зони", се казва в полицейско изявление, включващо бреговете на река Сена и повече от 100 улици във френската столица.

Тъй като температурите се повишиха в цяла Западна Европа, почиващите препълниха плажове през уикенда, въпреки предупрежденията за риска от инфекция. Местните власти в Германия предупредиха, че някои плажове и езера ще бъдат затворени, ако има твърде много хора.

Великобритания записа повече от 1000 нови коронавирусни инфекции за ден за първи път от края на юни. Правителствената статистика казва, че в предходните 24 часа в неделя са регистрирани 1062 нови случая на COVID-19. Последният път, когато броят им беше над 1000, беше на 26 юни. Британия наблюдава постепенно увеличаване на коронавирусните инфекции, откакто в средата на юни започна премахването на ограниченията за блокиране. Правителството отложи следващия етап на възобновяване, който трябваше да влезе в сила на 1 август, най-малко с две седмици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка