Крие ли банкова сметка в Китай американският президент?

2198
Крие ли банкова сметка в Китай американският президент?
Снимка: Getty Images/Guliver

Данъчните регистри на президента Доналд Тръмп показват, че той от години изпълнява експанзивни бизнес проекти в Китай и дори поддържа китайска банкова сметка, съобщава БГНЕС, позовавайки се на публикация на „Ню Йорк Таймс“. Тези разкрития нанасят удар върху усилията на президента да изобрази демократичния кандидат Джо Байдън като твърде мек с Китай.

Анализ на данъчните регистри на Тръмп от изданието показва, че президентът има недекларирана досега банкова сметка в Китай, която не е била включена в публичните му финансови отчети, тъй като тя се води под корпоративно име. Тръмп също има банкови сметки във Великобритания и Ирландия. Китайският акаунт, посочва вестникът, се контролира от Trump International Hotels Management и по нея са платени 188 561 щатски долара данъци в страната от 2013 г. до 2015 г. Докато данъчните регистри не показват колко пари са преминали през чуждестранните сметки на Тръмп, Службата за вътрешни приходи изисква данъкоплатците да разкриват части от доходите си от чужди държави. Trump International Hotels Management отчете само няколко хиляди долара от Китай.

Китайският президент отговори на Тръмп за обвиненията заради коронавируса

В речта си пред Общото събрание на ООН, което се провежда в онлайн формат, китайският президент Си Дзинпин решително защити политиката ...

Адвокатът на организацията "Тръмп" Алън Гартен, който отказа да посочи името на китайската банка, която държи сметката, заяви пред "Ню Йорк Таймс“, че организацията "Тръмп" е открила сметка в китайска банка, която има офиси в САЩ. за да може да плаща данъците там, свързани с желанието да се прави бизнес в страната. Гартен специално заяви, че компанията е открила сметката, след като е открит офис в Китай, "за да проучи потенциала за хотелски предложения в Азия". „Споразумения, сделки или други търговски дейности така и не се материализираха и от 2015 г. офисът е неактивен“, каза той пред вестника. „Въпреки че банковата сметка остава отворена, тя никога не е била ползвана за други цели.“ Докато Тръмп се опитва да нарисува Байдън като слаб за Китай по време на общите избори, собствените му финансови връзки със страната контрастират с бившия вицепрезидент, чиито декларации за данък върху доходите и финансовите сделки не показват бизнес или приходи от Китай.

Данъчните архиви на президента показват, че той е инвестирал най-малко 192 000 долара в пет компании, създадени за изпълнение на проекти в Китай в продължение на няколко години, според „Ню Йорк Таймс“. От 2010 г. компаниите са отчели поне 97 400 долара разходи, пише вестникът. Новите подробности, извлечени от данъчните регистри на Тръмп, се основават на по-ранен доклад на "Ню Йорк Таймс", в който се описва подробно как президентът не е платил федерални данъци върху доходите през 10 от 15-те години, започващи през 2000 г., тъй като съобщава, че е загубил значително повече от това, което е спечелил.

И в годината, в която спечели президентския пост, и в първата си година в Белия дом, Тръмп плати само 750 долара федерални данъци върху доходите, съобщава „Ню Йорк Таймс“. Китай твърди, че не знае за доклада на „Ню Йорк Таймс „за китайската банкова сметка на президента Тръмп. Китайското външно министерство заяви, че "не знае" за доклада на "Ню Йорк Таймс", публикуван във вторник, че президентът на САЩ Доналд Тръмп има неотчетена по-рано банкова сметка в Китай, която не е докладвана. той е бил включен във вашите публични финансови отчети, защото се поддържа с фирмено име.

На въпрос дали министерството има някакви коментари по доклада, говорителят Жао Лиджиян каза: „Не съм запознат с доклада. Китайската държава винаги се е противопоставял на какъвто и да е акт на ползване на Китай в американските избори".

Тръмп пред ООН: Китай трябваше да спре вируса

Президентът на САЩ Доналд Тръмп говори пред 75-ото Общо събрание на ООН, което започна тази седмица в Ню Йорк. За първи път в историята...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Тръмп отиде в съда за процеса "пари за мълчание"

Увеличават се случаите на заразени от урина на плъхове в Ню Йорк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка