X
 
 

Куба изтегли от Боливия 226 свои лекари

1073 1
Куба изтегли от Боливия 226 свои лекари
Снимка: iStock/Guliver
Група от 226 кубински лекари се завръщат от Боливия в Куба след решение на властите в Хавана за това поради промяната в управлението на Боливия.

Представителят на Интерпол в Боливия Роналдо Миларес заяви, че е излетял самолет с 226 кубински граждани, добавяйки, че всички те са лекари, които се връщат в Куба.

САЩ подкрепиха временния президент на Боливия

Съединените щати признаха Янине Анес за президент на Боливия, след оставката на дългогодишния държавен глава Ево Моралес, който беше пр...

Групата е част от 726 кубинци, изпратени от хаванските власти да помогнат на Боливия, но след промяната на властта от правителството беше взето решение те да се завърнат.

Досега Куба и Венецуела бяха най-големите регионални съюзници на представителя на левицата Ево Моралес, който подаде оставка като президент на Боливия преди няколко дни, а властта беше поета от десния сенатор Жанин Агнес.

Тя веднага призна опозиционния лидер на Венецуела Хуан Гуайдо, който се радва на подкрепата на САЩ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Вместо сами да решават кога да пътуват и къде да работят, държавата ги мести и връща подобно на крепостни селяни. Пази Боже! И у нас беше така до 1989 г. Държавата пращаше специалисти в много изостанали предимно африкански държави (където обаче възнагражденията бяха 3-4 и до 10 пъти пъти по-високи отколкото у нас).Там те бяха без паспорти, взимаше им ги партийният секретар още на летището. И държа виж още ›› вата им прибираше над половината възнаграждение. Но пак напираха да идат. Толкова беше зле у нас като доходи и снабдяване.
Последно в Актуално