Късметлия спечели над 731 милиона долара от лотария в САЩ

4595
Късметлия спечели над 731 милиона долара от лотария в САЩ
Снимка: Thinkstock

Джакпотът в лотарията "Пауърбол" на стойност 731,1 милиона долара е спечелен с един билет. Талонът е продаден в Лонаконинг, щата Мериленд, в магазин от веригата "Кони Маркет", предаде Асошиейтед прес, цитиран от 24 часа.

Магазинът, който се намира в окръг Алегени, ще получи бонус от 100 000 долара за продажбата на билета за петата най-голяма лотарийна печалба в историята на САЩ. Джакпотът в "Пауърбол" се натрупа до внушителните над 730 милиона долара, след като повече от четири месеца никой не успя да познае печелившите числа. Още по-солидно е натрупването в лотарията "Мега милиони", в която джакпотът надхвърли 970 милиона долара преди поредния тираж в петък вечер.

Късметлия в САЩ спечели два пъти лотария, печалбата пак е за милиони

Жител на Мичиган два пъти печели една от разновидностите на лотарията в САЩ, тази с търкане на билетчета. И за втори път печалбата му е...

Късметлията, спечелил джакпота в "Пауърбол", може да остане неизвестен - Мериленд е един от щатите, които позволяват на печелившите да останат анонимни. Опазването на подобна крупна сума в тайна обаче е трудно, особено ако билетът е закупен от местен жител. Лонаконинг е град с около 300 семейства, в който нивото на бедност е около 20 процента - много над средното за страната.

Оцелелият джакпот в лотарията "Мега милиони" на стойност 970 милиона долара е третият най-голям в историята на САЩ. За първите натрупванията и в двете лотарии надхвърлиха 700 милиона долара. Най-големият джакпот в размер на 1,58 милиарда долара, който се натрупа в лотарията "Пауърбол", беше спечелен от трима души през 2016 г., припомня агенцията. И в двете лотарии няма печеливши от средата на септември. Толкова дълъг период без победител е рядкост, но същевременно отразява изключително малките шансове за печалба - едно на 292,2 милиона в "Пауърбол" и едно на 302,5 милиона в "Мега милиони". Късметлиите, ударили джакпота, могат да избират да получат цялата сума или на части. Повечето печеливши предпочитат да приберат парите накуп. Това означава, че късметлията в "Пауърбол" може да получи 546,5 милиона, а при евентуален успех "Мега милиони" печелившият може да вземе 715,3 милиона долара. Двете лотарии се играят в 45 щата, столицата Вашингтон и на американските Вирджински острови. "Пауърбол" се разиграва и в Пуерто Рико.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Камарата на представителите на САЩ с важна стъпка за помощта за Израел и Украйна

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка