Луксозни маркови стоки за $6 млн. откраднаха от летище "Кенеди" в Ню Йорк

1337
Луксозни маркови стоки за $6 млн. откраднаха от летище "Кенеди" в Ню Йорк
Снимка: Getty Images/Guliver

Банда от шестима мъже, сред които и двама бивши служители на летището, са обвинени за кражба на дизайнерски стоки за повече от 6 милиона долара от летище "Джон Ф. Кенеди". Сред стоките са чанти и бижута на "Шанел", както и луксозни изделия на други брандове. Крадците използвали тракторни ремаркета в поредица от сложни обири на летището в течени на тази година, обявиха прокурори, цитирани от NBCN.

Двамата първични обвиняеми, идентифицирани като 33-годишният Дейвид Лакарриере и 43-годишният Гари Макъртур, са шофьори на камиони, които преди са работили на летището и се твърди, че са използвали своите "вътрешни познания", за да координират грабежите. Портмонета, слънчеви очила, маратонки и дрехи на „Гучи“, както и чанти „Прада“, конфекция и аксесоари са сред плячката, за която се твърди, че са се „изпарили“ от летището от януари.

На летището в Солун ще тестват за COVID-19 срещу 70 евро

Пътниците, които пристигат или заминават от летището в Солун, както и всички заинтересовани граждани, от 21 август ще имат възможност н...

Според обвинението Лакариере е отишъл в приемащата служба на вносител на въздушни товари на 31 януари и е показал подправен документ за пратка на „Прада“. Той и Макъртур, за които се твърди, че са поискали съдействието на други двама, след това са натоварили четири палети стоки „Прада“ върху тракторно ремарке и са потеглили, каза прокурорът. Само от това ужилване са сложили ръка на чанти, дрехи и аксесоари на „Прада“ за около 804 000.

Камионът, използван в обира, е намерен няколко дни по-късно, но празен - и вътрешността е била облята с белина.

Предполага се, че групата е повторила същата процедура в отделно ограбване на на летището на 17 май. Един от тях се представил за шофьор на камион, а друг представя друг фалшив документ - и групата се оттегля с пет товарни палети, съдържащи хиляди предмети на „Шанел“ и „Гучи“ на стойност повече от 4,4 милиона долара.

Според прокурорите през юни полицията е проследила членовете на бандата до неработещ салон за красота, който според тях е бил използван като склад за откраднатите стоки. Когато ченгетата получиха заповед за претърсване, те прекъснали продажба на открадната дизайнерска стока за повече от 300 000 долара. По време на отделно претърсване полицаите открили над 3000 артикула на „Гучи“ и над 1000 продукта на „Шанел“на стойност около 2,5 милиона долара или повече.

Руски милиардер изгоря със стоки за половин милион евро в Париж

Крадци в Париж се с добиха с над 500 000 евро в кожуси, бижута, чанти и други луксозни стоки, след като проникнаха в дома на руския мил...

Четирима мъже, включително Лакарриере и Макъртур, са в ареста по предполагаемата схема, а други двама съзаклятници все още се издирват. Двамата предполагаеми ръководители са изправени пред до 25 години затвор, ако бъдат осъдени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com