Министърът на правосъдието в САЩ: Не сме забелязали измама на изборите засега

2490
Министърът на правосъдието в САЩ: Не сме забелязали измама на изборите засега
Снимка: Getty Images/Guliver

Министерството на правосъдието и Федералното бюро за разследвания на САЩ (ФБР) все още не са установили мащабна измама, която може да промени резултата от общите избори в страната. Генералният прокурор Уилям Бар каза това в интервю, публикувано във вторник за Асошиейтед прес, пише ТАСС. „Към днешна дата не сме забелязали фалшификати от такъв мащаб, които да определят различен резултат от изборите“, призна ръководителят на Министерството на правосъдието, който изпълнява и функциите на главен прокурор.

"Смяташе се, че ще има систематично подправяне и оплаквания за оборудване, програмирано да изкривява резултатите от обработката на бюлетините. Министерството на вътрешната сигурност и Министерството на правосъдието наблюдаваха това и досега не са намерили доказателства, които да го потвърдят", продължи Бар. "Повечето твърдения за нарушения са свързани с конкретни обстоятелства, лица или неправомерно поведение. Няма твърдения за системни нарушения", увери министърът, добавяйки, че в някои случаи това са максимум няколко хиляди гласа.

Си Дзинпин поздрави Байдън за победата

Китайският президент Си Дзинпин е изпратил поздравления до Джо Байдън за победата му в изборната надпревара за Белия дом. Това съо...

В средата на ноември агенцията обяви решението на Бар да извърши инспекции за установяване на предполагаеми нарушения при общите избори. Агенцията се позова на бележка, изпратена от ръководителя на Министерството на правосъдието до американските прокурори в тази област. В документа се казва, че споменатото производство „може да бъде проведено, ако има ясни и очевидно достоверни твърдения за нарушения, които биха могли да повлияят на резултата от федералните избори в конкретна държава“.

Припомняме, че американските президентски избори в САЩ се проведоха на 3-ти ноември. Демократът Джо Байдън е получил подкрепата на повече от 270 избиратели, чиито гласове са му необходими, за да победи действащия републиканец Доналд Тръмп, който се кандидатира за президентския пост, според изчисленията на водещи американски медии. Байдън обяви победата си на изборите. Тръмп не призна поражение и обяви решението си да се обърне към съдилища по отношение на преброяването на гласовете, тъй като според него, имаше многобройни нарушения, от страна на демократите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com