Модел вини Тръмп в сексуален тормоз

1878
Модел вини Тръмп в сексуален тормоз
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият американски модел Ейми Дорис обвини американския президент Доналд Тръмп в сексуален тормоз, който според нея се случил преди 23 години. Това каза жената в интервю, публикувано в британския вестник „Гардиан“, предава БГНЕС.

Според нея инцидентът е станал на 5 септември 1997 г., близо до тоалетните на ложата зда почетни гости на Откритото първенство по тенис на САЩ. Дорис, която по време на описаните събития била на 24 години, заяви, че настоящият стопанин на Белия дом искал да я притежава. Дорис, която сега живее във Флорида, заяви, че Тръмп действа против нейната воля.

Като доказателство тя предостави билет за тенис турнир, който се провежда ежегодно в Ню Йорк, както и няколко снимки. Едната показва, че тя е в компанията на няколко души, а Тръмп явно я прегръща през кръста. В друга тя седи в ложата с Тръмп и приятеля си Джейсън Бин. Последният се наричал приятел на Тръмп, пише вестникът.

Изданието пише още, че историята за предполагаемия сексуален тормоз се потвърждава от разказите на приятелка на Дорис и нейната майка, на които жената веднага е разказала за инцидента, както и думите на приятели и психотерапевт, на които е разказвала за това през следващите години. Дорис мотивира решението си да разкаже за тази история след толкова години с факта, че иска да стане модел за подражание на дъщерите си, за да им покаже, че отхвърля някой, който се държи неадекватно.

От „Гардиан“ уточняват, че адвокатите на Тръмп отрекли най-категорично твърденията на Дорис. Те също така задали въпроса защо Дорис е седнала до Тръмп на службата в памет на италианския моден дизайнер Джани Версаче (1946-1997), която се провела няколко дни след описаните събития, макар че можела да не го прави.

В края на 2016 г. повече от дузина жени излязоха с твърдения, че Тръмп е демонстрирал мерак към тях. Президентът многократно отрича всички обвинения, като ги нарича измислени. Тръмп каза още, че американските медии специално публикуват изявления на жени, които се опитват да го клеветят, за да дискредитират президента в очите на обществеността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Тръмп отиде в съда за процеса "пари за мълчание"

Увеличават се случаите на заразени от урина на плъхове в Ню Йорк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка