Москва се надява да подобри отношенията си със САЩ

1480
Москва се надява да подобри отношенията си със САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Новият руски посланик в САЩ Анатолий Антонов връчи акредитивните си писма на президента Доналд Тръмп и отбеляза, че Москва се надява да подобри американско-руските си отношения.

Церемонията по представянето на пълномощията се проведе в Белия дом, като по традиция процедурата се извърши при закрити врата.

Путин за САЩ: Как да водиш диалог с хора, които бъркат Австрия с Австралия

Руският президент Владимир Путин заплаши да изгони още 155 души от дипломатическия персонал на САЩ. „Запазваме си правото да вз...

"Казах му (на Тръмп - бел.авт), че ние ще се стремим към по-добри отношения, на първо място, между двете страни. Това е изключително важно за международния мир и сигурност, а не толкова за двустранните отношения", заяви Антонов пред журналистите, които чакаха пред новия си дом.

"Президентът Тръмп ме посрещна изключително дружелюбно и топло. Ние стигнахме до съгласие с колегите му, че трябва неговият екип да продължи сътрудничеството си с нас. Атмосферата бе добра, конструктивна, доброжелателна. Това беше моето усещане", допълни Антонов и подчерта, че Москва ще настоява за връзка, основана на доверие, взаимно уважение, равнопоставеност и "разбира се, взаимна изгода".

Антонов, който бе заместник-министър на външните работи в страната си, заема мястото на руския дипломат Сергей Кисляк. От днес той официално оглавява дипломатическото ведомство на Русия във Вашингтон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com