Мъж се крие от коронавируса на летището в Чикаго

1738
Мъж се крие от коронавируса на летището в Чикаго
Снимка: Gettyimages

По време на пандемията на летището в Чикаго отсяда пътник, който решил, че един от терминалите ще бъде новият му дом. 36-годишния Адитижа Сингх от Калифорния е заловен да се крие и живее на летището след три месеца, пише БГНЕС. Твърди, че се е страхувал да лети заради COVID-19, според „Чикаго Трибюн“, цитиран от „Курир“.

Полицията арестува Сингх в защитената зона на международното летище О'Хара, съобщават от прокуратурата. Сингх е обвинен в нарушаване на зоната за сигурност на летището. Прокурорите заявяват, че Сингх е пристигнал на летище О'Хара, с полет от Лос Анджелис на 19 октомври и оттогава живее в зоната за сигурност на летището.

Срив на пътникопотока на летище Франкфурт през 2020 г заради коронавируса

Компанията Fraport AG обяви, че пътническият обем, преминал миналата година през летище Франкфурт се е сринал до рекордно дъното, тъй к...

Съдията от окръжния окръг в Чикаго Сузана Ортис е ужасена от изявленията на прокурорите. „И така, ако разбирам правилно, твърдите, че неидентифициран и неоторизан човек е живял в зоната за сигурност на терминала на летище О’Хара от 19 октомври 2020 г. до 16 януари 2021 г.?“

В събота следобед, 16 януари, двама служители на „United Airlines“ се обръщат към Сингх с молба да се идентифицира. Помощникът-главният прокурор Катлийн Хагърти казва, че Сингх бил с маска и им е показал служебна карта за самоличност на летището, която е носел на врата си. Картата всъщност принадлежи на оперативния ръководител, който е съобщил за нейното изчезване на 26 октомври. Служителите се обадили в полицията, която арестува Сингх в събота около 11:10 ч. на Терминал 2. Хагерти казва, че Сингх е намерил картата на летището и се "страхувал да се прибере вкъщи заради COVID- 19." Оцелявал е като му е давана храна от други пътници.

Сингх живее в предградията на Лос Анджелис, в Ориндж. Той е магистър по кетъринг, безработен е и споделя апартамент със съквартиранти, казва помощникът на обществения защитник Къртни Смолууд. Не беше ясно какво е довело Сингх в Чикаго и дали той има нещо общо с този град. В присъдата Ортис постановява, че Сингх трябва да плати 1000 долара, за да бъде освободен. След това ще му бъде отказан достъп до летището.

Службата по въздухоплаването в Чикаго заяви, че техният приоритет е сигурността на летищата и Сингх не представлява опасност. "Въпреки че този инцидент все още се разследва, успяхме да установим, че този господин не е представлявал риск за сигурността на летището или да пътува. Ще продължим да работим с нашите партньори от правоприлагащите органи за задълбочено разследване на този проблем", казаха те.

Министърът на туризма проверява работата на летището в Бургас

Днес вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова ще бъде на работно посещение в Бургас, съобщиха от Министерството на туризма,...

Но съдия Ортис не е съгласна, описвайки обстоятелствата като "шокиращи", тъй като Сингх се намирал в защитена част на летището с фалшива идентичност в момент, когато летищата трябва да са абсолютно сигурни, че хората се чувстват в безопасност при пътуване. „Мисля, че тези предполагаеми действия го правят опасен за обществото“, казва Ортис.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com