Мъж се крие от коронавируса на летището в Чикаго

1766
Мъж се крие от коронавируса на летището в Чикаго
Снимка: Gettyimages

По време на пандемията на летището в Чикаго отсяда пътник, който решил, че един от терминалите ще бъде новият му дом. 36-годишния Адитижа Сингх от Калифорния е заловен да се крие и живее на летището след три месеца, пише БГНЕС. Твърди, че се е страхувал да лети заради COVID-19, според „Чикаго Трибюн“, цитиран от „Курир“.

Полицията арестува Сингх в защитената зона на международното летище О'Хара, съобщават от прокуратурата. Сингх е обвинен в нарушаване на зоната за сигурност на летището. Прокурорите заявяват, че Сингх е пристигнал на летище О'Хара, с полет от Лос Анджелис на 19 октомври и оттогава живее в зоната за сигурност на летището.

Срив на пътникопотока на летище Франкфурт през 2020 г заради коронавируса

Компанията Fraport AG обяви, че пътническият обем, преминал миналата година през летище Франкфурт се е сринал до рекордно дъното, тъй к...

Съдията от окръжния окръг в Чикаго Сузана Ортис е ужасена от изявленията на прокурорите. „И така, ако разбирам правилно, твърдите, че неидентифициран и неоторизан човек е живял в зоната за сигурност на терминала на летище О’Хара от 19 октомври 2020 г. до 16 януари 2021 г.?“

В събота следобед, 16 януари, двама служители на „United Airlines“ се обръщат към Сингх с молба да се идентифицира. Помощникът-главният прокурор Катлийн Хагърти казва, че Сингх бил с маска и им е показал служебна карта за самоличност на летището, която е носел на врата си. Картата всъщност принадлежи на оперативния ръководител, който е съобщил за нейното изчезване на 26 октомври. Служителите се обадили в полицията, която арестува Сингх в събота около 11:10 ч. на Терминал 2. Хагерти казва, че Сингх е намерил картата на летището и се "страхувал да се прибере вкъщи заради COVID- 19." Оцелявал е като му е давана храна от други пътници.

Сингх живее в предградията на Лос Анджелис, в Ориндж. Той е магистър по кетъринг, безработен е и споделя апартамент със съквартиранти, казва помощникът на обществения защитник Къртни Смолууд. Не беше ясно какво е довело Сингх в Чикаго и дали той има нещо общо с този град. В присъдата Ортис постановява, че Сингх трябва да плати 1000 долара, за да бъде освободен. След това ще му бъде отказан достъп до летището.

Службата по въздухоплаването в Чикаго заяви, че техният приоритет е сигурността на летищата и Сингх не представлява опасност. "Въпреки че този инцидент все още се разследва, успяхме да установим, че този господин не е представлявал риск за сигурността на летището или да пътува. Ще продължим да работим с нашите партньори от правоприлагащите органи за задълбочено разследване на този проблем", казаха те.

Министърът на туризма проверява работата на летището в Бургас

Днес вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова ще бъде на работно посещение в Бургас, съобщиха от Министерството на туризма,...

Но съдия Ортис не е съгласна, описвайки обстоятелствата като "шокиращи", тъй като Сингх се намирал в защитена част на летището с фалшива идентичност в момент, когато летищата трябва да са абсолютно сигурни, че хората се чувстват в безопасност при пътуване. „Мисля, че тези предполагаеми действия го правят опасен за обществото“, казва Ортис.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Камарата на представителите на САЩ с важна стъпка за помощта за Израел и Украйна

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка