Напрежение в Белия дом след честитката на Тръмп към Путин

5815
Напрежение в Белия дом след честитката на Тръмп към Путин
Снимка: Getty Images/Guliver

Белият дом е под голямо напрежение след унизителното изтичане на детайли около решението на президента Доналд Тръмп да поздрави спечелилия изборите руски президент Владимир Путин.

В момента се води истински лов за откриването на човека, който огласи бележките, приготвени преди разговора, включително и надписа върху тях „НЕ ПОЗДРАВЯВАЙТЕ“, който е пренебрегнат.

Ще отпадне ли Сергей Лавров от новото правителство на Путин?

Има вариант руският външен министър Сергей Лавров да не влезе в състава на новото правителство на прясно преизбраният президент Владими...

Тръмп пренебрегна съвета на някои от своите помощници и се обади на Путин.

Освен това стопанинът на белия дом поздрави Путин, въпреки царящото в Щатите убеждение, че изборите в Русия не са били проведени както трябва, че има доказателства за насипване на бюлетини в урните, заради цензурата по отношение на медиите и хвърлянето в затвора на политически опоненти на властта в Кремъл.

„Вашингтон пост“ и други медии съобщиха, че екипът настоятелно е съветвал Тръмп да не поздравява Путин и че трябва да осъди отравянето на бивш руски шпионин във Великобритания. Само че Тръмп не се съобразил с нито един от съветите, предаде БГНЕС.

Изтичането на такава деликатна информация сочи за хаоса в текущата работа в Белия дом и пълното незачитане на съветите от вътрешния кръг около президента. С детайли около телефонния разговор са били запознати много малък брой служители, само тези, които са на висшите постове в администрацията и самият президент.

Каква България искат феновете на Путин?

Това трябва да се знае: българските фенове на Путин, които сега са обзети от възторг от разгромната му победа, пропагандират същото кат...

Пожелали анонимност служители казали пред АФП, че е в ход издирването на подалия информацията човек. Един служител допусна, че документите за подготовката за разговора са били класифицирани, поради което изтичането им сред обществеността е престъпление.

Изтичането на детайлите без съмнение е вредно за Белият дом, който вече е в безпорядък. Съюзниците, най-вече Великобритания, бяха разгневени от отсъствието на солидарност от страна на Тръмп след атаката с химическо оръжие срещу двойния агент Сергей Скрипалл и дъщеря му Юлия в град Солсбъри.

Белият дом изчака няколко дена, преди да осъди нападението, за извършител на което Лондон посочи директно Кремъл, а Москва отрече.

Появата на бял свят на документите също така увеличи голямата дипломатическа победа за Москва, предлагайки легитимност на Путин и осигурявайки му възможност за лавиране между западните съюзници и в самия Бял дом.

Тръмп и Путин са разговаряли по телефона

Президентите на Русия и САЩ Доналд Тръмп и Владимир Путин са разговаряли по телефона във вторник по случай триумфа на руския държавен г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Камарата на представителите на САЩ с важна стъпка за помощта за Израел и Украйна

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка