Нова новина за сериозен напредък в работата по ваксина срещу коронавируса

6730
Нова новина за сериозен напредък в работата по ваксина срещу коронавируса
Снимка: iStock/Guliver

British American Tobacco (BAT) обяви "значителен пробив" по отношение на потенциална ваксина срещу коронавируса COVID-19, използвайки тютюневи растения, съобщава Newsweek според БГНЕС.

Компанията обяви, че нейният американски биотехнологичен отдел Kentucky BioProcessing (KBP) със седалище в Оуенсборо, Кентъки, работи върху разработването на ваксина с нетърговска цел.

Кога ще има ваксина срещу коронавируса, колко пазят маските и ще го унищожи ли Слънцето? (ВИДЕО)

Кога може да има ваксина срещу коронавируса (COVID-19) и какви са условията, за да работи? В следващото ВИДЕО може да видите обяснениет...

В официално изявление се казва, че компанията може да произвежда между 1 милион и 3 милиона дози седмично, като започне от юни с подкрепата на партньори и правителствени агенции.

Наскоро KBP клонира част от генетичната последователност на COVID-19, за да създаде антиген, който индуцира имунен отговор в организма и произвежда антитела. BAT съобщи, че антигенът е бил поставен в тютюневи растения за репродукция и след като растенията са били обрани, антигенът се пречиства. Сега ваксината преминава предклинични изследвания.

BAT казва, че използването на тяхната "технология за бърз растеж на тютюн" има няколко предимства пред конвенционалните методи за производство на ваксина. Едно от основанията на компанията е, че е "потенциално по-безопасна", тъй като тютюневите растения не могат да са гостоприемници на патогени, които причиняват човешко заболяване и ваксината KBP остава стабилна при стайна температура, за разлика от конвенционалните ваксини, които често се нуждаят от хладилник.

"Разработката на ваксини е трудна и сложна работа, но ние вярваме, че сме направили значителен пробив с нашата платформа за технология за производство на тютюневи изделия и сме готови да работим с правителствата и всички заинтересовани страни, за да помогнем да спечелим войната срещу COVID-19. Ние напълно се привеждаме в съответствие с правното основание на Организацията на обединените нации за подход на цялото общество за борба с глобалните проблеми. KBP изследва алтернативни употреби на тютюневите растения от известно време. Една такава алтернативна употреба е разработването на ваксини на растителна основа. Ние се ангажираме да допринесем за глобалните усилия за спиране на разпространението на COVID-19 с помощта на тази технология", казва д-р Дейвид О'Рейли, директор на научните изследвания в BAT в изявление.

Johnson&Johnson очакват да имат готова ваксина за COVID -19 до 2021г.

Johnson&Johnson(J&J) обяви, че ускорява изследванията в посока ваксина за COVID-19. Компанията вече е има "водещ кандидат" ср...

Д-р О'Райли добави, че компанията работи с американската агенция по храните и лекарствата (FDA) и търси насоки за следващите стъпки, които трябва да предприеме. Той каза, че компанията също е ангажирана със здравните власти в САЩ, за да ускори разработването на ваксината.

KBP влезе в новините през 2014 година, когато обяви създаването на ефективно лечение срещу Ебола, наречено ZMapp заедно с базираната в Калифорния Mapp Biopharmaceuticals. Но експерименталното лекарство беше отхвърлено при клиничните изпитвания, след като други форми на лечение се оказаха по-ефективни.

От Американската агенция за храните и лекарствата вече казаха, че работят с всички сектори в борбата срещу COVID-19, болестта, причинена от новия коронавирус.

Още: "В Италия може би стигнаха платото на заразата с коронавирус, но СЗО е силно притеснена за света"

Кога започват да се образуват антитела срещу новия коронавирус?

Както вероятно достатъчно от нас си припомнят заради епидемията от коронавирус, телата ни реагират при срещата с вируси и бактерии и об...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

"Time" нареди Юлия Навалная сред най-влиятелните личности за 2024 г.

САЩ няма да поднови петролния лиценз на Венецуела

УНИЦЕФ обяви колко деца са загинали в Ивицата Газа

"Той е мой приятел": Тръмп и Дуда се срещнаха в Ню Йорк

Републиканците представиха нов военен пакет за Украйна, но с куп условия в него

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com