Осъдиха полицая, задушил Джордж Флойд

3803
Осъдиха полицая, задушил Джордж Флойд
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият полицай Дерек Шовин беше осъден по всички обвинения за смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

За всички обвинения, които бяха повдигнати и за които беше признат за виновин, Шовин може да лежи максимално 40 години в затвора за непредумишлено убийство втора степен, максимално 25 години - за непредумишлено убийство трета степен, както и да плати максимално 20 000 долара глоба и да влезе максимално 10 години за непредумишлено убийство (manslaughter). В срок от 8 седмици ще стане ясно колко точно ще лежи Шовин в затвора, както и каква глоба ще трябва да плати, уточнява CNN. Бившият полицай има 1 седмица, за да представи аргументи, които да повлияят на срока на присъдата.

Минеаполис се подготвя за бунтове след присъдата за смъртта на Джордж Флойд

Минеаполис засилва мерките по сигурността в очакване на присъдата на бившия полицай Дерек Шовин, обвинен в непредумишлено убийство на ч...

Моменти след обявяването на присъдите в Минеаполис, привържениците на Флойд изразиха радостта пред съдебната палата.

Британският премиер Борис Джонсън приветства присъдата, с която бившият полицай от Минеаполис Дерек Човин беше признат за виновен за убийството на чернокожия Джордж Флойд.

"Бях ужасен от смъртта на Джордж Флойд и приветствам тази присъда", написа Джонсън в Twitter. "Мислите ми тази вечер са със семейството и приятелите на Джордж Флойд".

Преди да стане ясно, че Шовин е осъден, американският президент Джо Байдън заяви, че се моли за "справелива присъда" в процеса. Байдън, който разговаря със семейството на Флойд, намекна, че чувства, че доказателствата срещу Шовин са "огромни".

45-годишният Шовин беше заснет да натиска с коляно врата на Флойд повече от девет минути по време на ареста му през май. Той беше съден за убийство от втора степен и не се призна за виновен.

Експерт на защитата: Джордж Флойд не е починал от задушаване, а от инфаркт

Не липсата на кислород, а сърдечен арест, причинен от комбинация от фактори, включително заболяване и употреба на наркотици, е причинат...

Говорителят на Белия дом Джен Псаки каза, че президентът е разговарял със семейството на Джордж Флойд за да "изрази съчувствие към тях и да сподели, че семейството присъства в неговите молитви". Байдън заяви следното: "Мога само да си представя натиска и безпокойството, които изпитват".

По-рано по-малкият брат на Джордж Флойд потвърди, че е разговарял с президента. "[Г-н Байдън] знае какво е да загубиш член на семейството си и знае какъв е процесът, през който преминаваме. Той просто ни увери, че се моли за нас", каза Филонис Флойд пред NBC News.

Джо Байдън загуби първата си съпруга Нейлия и дъщеря си Наоми в автомобилна катастрофа през 1972 г. През 2015 г. синът му Бо умира от рак на мозъка на 46-годишна възраст.

След присъдата Байдън коментира, че "никой не е над закона" и че "това е убийство посред бял ден" - за случилото се с Флойд.

САЩ разполагат националната гвардия в Минеаполис след поредно убийство на тъмнокож

Националната гвардия беше разположена в Минеаполис, тъй като стотици хора разграбваха магазини и рушаха градски части в ранните часове ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка