Осъдиха полицая, задушил Джордж Флойд

3776
Осъдиха полицая, задушил Джордж Флойд
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият полицай Дерек Шовин беше осъден по всички обвинения за смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

За всички обвинения, които бяха повдигнати и за които беше признат за виновин, Шовин може да лежи максимално 40 години в затвора за непредумишлено убийство втора степен, максимално 25 години - за непредумишлено убийство трета степен, както и да плати максимално 20 000 долара глоба и да влезе максимално 10 години за непредумишлено убийство (manslaughter). В срок от 8 седмици ще стане ясно колко точно ще лежи Шовин в затвора, както и каква глоба ще трябва да плати, уточнява CNN. Бившият полицай има 1 седмица, за да представи аргументи, които да повлияят на срока на присъдата.

Минеаполис се подготвя за бунтове след присъдата за смъртта на Джордж Флойд

Минеаполис засилва мерките по сигурността в очакване на присъдата на бившия полицай Дерек Шовин, обвинен в непредумишлено убийство на ч...

Моменти след обявяването на присъдите в Минеаполис, привържениците на Флойд изразиха радостта пред съдебната палата.

Британският премиер Борис Джонсън приветства присъдата, с която бившият полицай от Минеаполис Дерек Човин беше признат за виновен за убийството на чернокожия Джордж Флойд.

"Бях ужасен от смъртта на Джордж Флойд и приветствам тази присъда", написа Джонсън в Twitter. "Мислите ми тази вечер са със семейството и приятелите на Джордж Флойд".

Преди да стане ясно, че Шовин е осъден, американският президент Джо Байдън заяви, че се моли за "справелива присъда" в процеса. Байдън, който разговаря със семейството на Флойд, намекна, че чувства, че доказателствата срещу Шовин са "огромни".

45-годишният Шовин беше заснет да натиска с коляно врата на Флойд повече от девет минути по време на ареста му през май. Той беше съден за убийство от втора степен и не се призна за виновен.

Експерт на защитата: Джордж Флойд не е починал от задушаване, а от инфаркт

Не липсата на кислород, а сърдечен арест, причинен от комбинация от фактори, включително заболяване и употреба на наркотици, е причинат...

Говорителят на Белия дом Джен Псаки каза, че президентът е разговарял със семейството на Джордж Флойд за да "изрази съчувствие към тях и да сподели, че семейството присъства в неговите молитви". Байдън заяви следното: "Мога само да си представя натиска и безпокойството, които изпитват".

По-рано по-малкият брат на Джордж Флойд потвърди, че е разговарял с президента. "[Г-н Байдън] знае какво е да загубиш член на семейството си и знае какъв е процесът, през който преминаваме. Той просто ни увери, че се моли за нас", каза Филонис Флойд пред NBC News.

Джо Байдън загуби първата си съпруга Нейлия и дъщеря си Наоми в автомобилна катастрофа през 1972 г. През 2015 г. синът му Бо умира от рак на мозъка на 46-годишна възраст.

След присъдата Байдън коментира, че "никой не е над закона" и че "това е убийство посред бял ден" - за случилото се с Флойд.

САЩ разполагат националната гвардия в Минеаполис след поредно убийство на тъмнокож

Националната гвардия беше разположена в Минеаполис, тъй като стотици хора разграбваха магазини и рушаха градски части в ранните часове ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка