От омраза към Америка

12942
От омраза към Америка

Той е млад, високообразован и мюсюлманин. Мрази американците, макар че самият той живее като тях. Предпочита да ги види мъртви. Той е един от многото спонсори на тероризма.

Той не взривява бомбите. Той плаща за това. Халил ал Кутуб* е седнал в малко кафене в Рияд. Той не обича американците, но познава много добре начина им на живот. На чашка американско кафе Халил обяснява на добър английски защо мрази САЩ: "Те погазват нашата култура, атакуват нашите традиции. Американците окупираха мюсюлмански страни като Афганистан и Ирак. И мюсюлманите просто оказаха съпротива".

Защо?

С кръстче или без?

Защо служителите на летищата могат да носят кръстчета на врата, а медицинските сестри - не? И как така на някои им е позволено да не н...

Халил ал Кутуб произхожда от заможно саудитско семейство. Той е основал частна фондация и плаща на куриери да разнасят "разни куфарчета на разни места" - разбирай пари за терористите в Афганистан, Сомалия, Ирак. С тях джихадистите купуват гранатомети, взривни вещества, калашници.

Халил завършва висшето си образование в САЩ. Той има и докторска дисертация. Защо му е обаче да финансира въоръженото насилие? "Американското правителство носи пряка отговорност за страданията в Близкия изток. То иска да ни наложи своите представи за демокрация, да преобърне нашата възпитателна система и да премахне религиозната полиция в Саудитска Арабия. Ние просто се съпротивляваме", казва той и допълва: "Религията трябва да прониква във всички сфери на живота и всеки трябва да се придържа към нея, защото тя определя всичко. А какво прави Западът? Той маргинализира вярващите мюсюлмани. Знаете ли какво мислим ние? Ние не искаме да бъдем роби на Запада. Ако дойдат американците, за да променят нашия живот, ще им обявим джихад."

Дали децата му ще станат по-различни?

Халил плаща за убийствата на американци, а всъщност живее като тях. Вози се в луксозен джип, има къща в покрайнините на Рияд, притежава три компютъра. Съпругата му не е домакиня, а модерна жена - преподавателка в университета. Едно нещо обаче я отличава от американките - тя носи никаб, което Халил определя като "израз на скромността й".

Сюлейман Великолепни помага на гръцкия туризъм

Нашумелият в почти всички балкански страни турски сериал „Великолепният век” от няколко месеца се излъчва и в Гърция, но с...

Двамата имат и две малки деца. Това, което те още няма как да знаят, е, че баща им се е заклел да възпита и тях в омраза към САЩ.

*поради съображения за сигурност той не желае да разкрие истинското си име

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com