Пандемията увеличила употребата на алкохол в САЩ, сочи изследване

1821
Пандемията увеличила употребата на алкохол в САЩ, сочи изследване
Снимка: Getty Images / Guliver

Консумацията на алкохол в САЩ се е увеличила средно с 14% тази пролет, когато по-голямата част от страната е била в известна степен блокирана поради пандемията COVID-19. Това сочи проучване, публикувано днес, цитирано от БГНЕС.

Пиенето е нараснало с 19% сред възрастните между 30 и 59 години и със 17% сред жените, според анкета сред 1 540 американци, публикувана в JAMA Network Open. В сравнение със същия период през 2019 г. жените отчитат 41% увеличение на "дните на тежко пиене", казват изследователите.

На Острова удвоили консумацията на високорисков алкохол в пандемията

Консумацията на алкохолни напитки се е удвоила по време на кризата с новия коронавирус, наложила самоизолация, съобщава британският вес...

„Нашето проучване показва, че хората пият по-често и по-специално жените по време на началните етапи на COVID-19 в сравнение с година по-рано“, каза съавторът на изследването Майкъл С. Полард пред UPI. „Консумацията на алкохол е свързана с отрицателните резултати от физическо и психическо здраве, злополуки и междуличностно насилие, така че доставчиците на здравни услуги, обществеността и семействата трябва да са наясно с промените в употребата на алкохол през това стресиращо време“, каза Полард, социолог от RAND Corp.

За своите изследвания Полард и колегите му от RAND са използвали данни относно консумацията на сред 1 540 възрастни от 30 до 80 години, измерени между 29 април и 9 юни 2019 г. Те продължили със същата група респонденти между 28 май и 16 юни тази година, за да документират всички промени, които могат да бъдат свързани с пандемията и свързаните с нея блокировки. И в двете проучвания участниците били помолени да докладват броя на дните, през които са консумирали алкохол или са участвали в „тежко пиене“ - обикновено пет или повече напитки за мъже и четири или повече напитки за жени „в рамките на няколко часа“ - през предходните 30 дни.

"Стресът, депресията и самотата вероятно са се увеличили с препоръките за престой вкъщи", каза Полард. „Алкохолът често се използва като начин за справяне с психическото страдание и ние предполагаме, че това е една от основните причини за промените, които наблюдаваме при консумацията на алкохол“, смятат изследователите. Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията съобщиха през август, че малко над 5% от американците се подлагат на „тежко пиене“ - средно над 14 напитки на седмица за мъже или 7 на седмица за жени - което не се е променило много от 2014 г. По официални данни над 93 000 души годишно умират в САЩ от причини, свързани с алкохола, което означава, че средно 255 американци умират всеки ден от прекомерно пиене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка