Пандемията увеличила употребата на алкохол в САЩ, сочи изследване

1805
Пандемията увеличила употребата на алкохол в САЩ, сочи изследване
Снимка: Getty Images / Guliver

Консумацията на алкохол в САЩ се е увеличила средно с 14% тази пролет, когато по-голямата част от страната е била в известна степен блокирана поради пандемията COVID-19. Това сочи проучване, публикувано днес, цитирано от БГНЕС.

Пиенето е нараснало с 19% сред възрастните между 30 и 59 години и със 17% сред жените, според анкета сред 1 540 американци, публикувана в JAMA Network Open. В сравнение със същия период през 2019 г. жените отчитат 41% увеличение на "дните на тежко пиене", казват изследователите.

На Острова удвоили консумацията на високорисков алкохол в пандемията

Консумацията на алкохолни напитки се е удвоила по време на кризата с новия коронавирус, наложила самоизолация, съобщава британският вес...

„Нашето проучване показва, че хората пият по-често и по-специално жените по време на началните етапи на COVID-19 в сравнение с година по-рано“, каза съавторът на изследването Майкъл С. Полард пред UPI. „Консумацията на алкохол е свързана с отрицателните резултати от физическо и психическо здраве, злополуки и междуличностно насилие, така че доставчиците на здравни услуги, обществеността и семействата трябва да са наясно с промените в употребата на алкохол през това стресиращо време“, каза Полард, социолог от RAND Corp.

За своите изследвания Полард и колегите му от RAND са използвали данни относно консумацията на сред 1 540 възрастни от 30 до 80 години, измерени между 29 април и 9 юни 2019 г. Те продължили със същата група респонденти между 28 май и 16 юни тази година, за да документират всички промени, които могат да бъдат свързани с пандемията и свързаните с нея блокировки. И в двете проучвания участниците били помолени да докладват броя на дните, през които са консумирали алкохол или са участвали в „тежко пиене“ - обикновено пет или повече напитки за мъже и четири или повече напитки за жени „в рамките на няколко часа“ - през предходните 30 дни.

"Стресът, депресията и самотата вероятно са се увеличили с препоръките за престой вкъщи", каза Полард. „Алкохолът често се използва като начин за справяне с психическото страдание и ние предполагаме, че това е една от основните причини за промените, които наблюдаваме при консумацията на алкохол“, смятат изследователите. Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията съобщиха през август, че малко над 5% от американците се подлагат на „тежко пиене“ - средно над 14 напитки на седмица за мъже или 7 на седмица за жени - което не се е променило много от 2014 г. По официални данни над 93 000 души годишно умират в САЩ от причини, свързани с алкохола, което означава, че средно 255 американци умират всеки ден от прекомерно пиене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка