Полицията на Лос Анджелис шпионирала противници на Тръмп

2154
Полицията на Лос Анджелис шпионирала противници на Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

Полицейското управление в Лос Анджелис призна в съда, че е проникнало в група на активисти, планиращи протести срещу Тръмп. Това е поредният случай на шпиониране от страна на американските правоохранителни органи по отношение на организаторите на ляво движение.

Конфиденциален информатор, работещ с полицията в Града на ангелите, тайно е записал множество срещи на група, наречена „Refuse Fascism“ през 2017 г., според станали обшществено достояние полицейски документи, съобщи в. „Гардиън“. Транскрибираните документи бяха подадени по наказателно дело срещу активисти, които блокираха магистрала в Калифорния по време на демонстрация срещу Тръмп, предаде БГНЕС.

Тръмп разговаря с Макрон за Иран

Американският президент Доналд Тръмп и френският му колега Еманюел Макрон са разговаряли по телефона в петък по темата за Иран, на фона...

Полицията е снабдила информатор със скрито устройство за записване и го е накарала да присъства на събрания в местна църква „в опит да извлече информация относно затварянето“ на магистралата и да изрази интерес да бъде включен във всяка подобна дейност.

Мигел Антонио, един от активистите, който е бил наблюдаван и регистриран от информатора, а след това обвинен в простъпки за блокиране движението на магистралата, каза пред „Гардиън“, че няма да позволи на наблюдението да го спре да действа.

„Не сме уплашени. Няма да се огънем пред лицето на репресиите“, каза 28-годишният мъж. Според него такъв вид шпиониране има за цел да обезкуражи участниците в протестни действия.“Намираш се в църква и на срещата се организира мирен протест и си под заплахата да бъдеш обвинен в престъпен заговор и други подобни простъпки.“

Случаят Лос Анджелис е един от няколкото, при които правоохранителните органи действат агресивно по отношение на групи от противници на Тръмп, наблюдавайки ги и повдигайки обвинения срещу тях.

Тръмп планира да изпрати още стотици войници в Саудитска Арабия

Администрацията на държавния глава на САЩ Доналд Тръмп засилва спорните си военни отношения със Саудитска Арабия, като се подготвя да и...

В Сакраменто полицията работи с неонацисти, за да възбуди дела срещу леви активисти, включително стремейки се към повдигане на обвинения срещу протестиращи антифашисти, които са били намушкани по време на митинг на расисти. В Бъркли полицията е сътрудничила с използвал насилие и подкрепящ Тръмп демонстратор, за да преследва миналата година една лява група. Подобни спорни действия полицията е предприемала във Вашингтон, Орегон и други щати, подчертава „Гардиън“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка