X
 
 

Поредно убийство на журналист в Мексико

985 0
Поредно убийство на журналист в Мексико
Журналистка бе убита във вторник в югоизточната част на Мексико.

Норма Сарабия е била кореспондент на вестник „Табаско ХОЙ“ 15 години и последно е работила за други медии в щата Табаско, пише вестникът в репортажа си за смъртта й.

Тръмп отново заплашва Мексико, получи критики в САЩ

Администрацията на американския президент се наложи да се защитава за сключената сделка с Мексико. Критиките са, че Доналд Тръмп е изтр...

Сарабия е шестият журналист, убит тази година в Мексико, съобщава AFP, цитирана от БГНЕС.

Мексико е една от най-опасните държави в света за репортери: повече от 100 са убити тук от 2000 г. насам на фона на вълна от насилие, свързана с трафик на наркотици и политическа корупция. Огромно мнозинство от тези убийства остават ненаказани.

Репортери без граници класират страната като третата най-опасна в света за пресата, след разкъсваните от войната Афганистан и Сирия.

През май разследващият журналист Франсиско Ромеро бе убит в курортен град по карибското крайбрежие на Мексико след като бе заплашван. Ромеро, който бе включен в програмата за защита на мексиканското правителство за журналисти и активисти за човешки права, бе намерен мъртъв в локва кръв в родния му град Плая дел Кармен.

Тръмп се отказа от митата в Мексико

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че се отказва от идеята за въвеждане на мита по отношение на Мексико, тъй като е постигнал спора...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители