Проучване: Байдън води срещу Тръмп в шест ключови щата

2443
Проучване: Байдън води срещу Тръмп в шест ключови щата
Снимка: Getty Images/колаж

Бившият вицепрезидент Джо Байдън води срещу настоящия президент Доналд Тръмп във всичките шест ключови за президентската битка през ноември американски щата, тъй като гласоподавателите не са доволни от това как Тръмп се справя с коронавирусната пандемия. Това показва ново проучване на CNBC/Change Research.

Тъй като случаите на заразени с коронавирус в американския юг и запад бележат силен ръст през последните седмици, след като отделните щатите отвориха отново икономиките си, проучването показва, че избирателите в Аризона, Флорида, Мичиган, Северна Каролина, Пенсилвания и Уисконсин вероятно смятат, че Тръмп носи голяма част от вината за това.

Безредиците в САЩ увеличават шансовете на Тръмп за втори мандат

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и неговите съюзници се възползваха от темата за опазването на паметниците и статуите, включвайки я в пр...

Когато анкетираните бяха помолени да посочва двама души или групи, които са най-отговорни за неотдавнашното увеличаване на хоспитализираните с коронавирус, 35% посочват президента, което е най-големият процент сред дадените отговори. Тръмп е последван от "хората, които не носят маски" - с 34% от отговорите, "прекалено ранното отваряне наново на щатската икономика" - с 32%, докато 29% от запитаните смятат, че за това са отговорни "хората, които не са социално дистанцирани".

Анкетата предполага, че много избиратели смятат, че Доналд Тръмп играе значима роля в политиките, допринесли за ръста на коронавирусните инфекции. Повечето от анкетираните, или 55%, заявиха, че са съгласни, че президентът прибързано е призовал отделните американски щати да рестартират икономиките си, за да увеличи възможността бъде преизбран през ноември, докато 45% не са съгласни с това мнение.

Едва 43% от избирателите са съгласни, че Тръмп дава добър пример и предоставя точна информация за правилните предпазни мерки за COVID-19, но останалите 57% не са съгласни с това. Повод за това мнение дава нежеланието на Доналд Тръмп да носи предпазна маска на публични мяста, практика, която самата негова администрация казва, че може да помогне за забавяне на коронавирусната зараза.

Проведената от петък до неделя анкета сред 3729 вероятни избиратели в посочените по-горе шест американски щата показва, че кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън води средно с около 50% спрямо 44% за Доналд Тръмп, след като само две седмици по-рано разликата между двамата беше по-малка - 48% спрямо 45%.

Байдън не иска повече от три телевизионни дебата с Тръмп

Бившият вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън, който си осигури достатъчно подкрепа от делегатите за предстоящия конгрес на Демократическ...

В Аризона Байдън води с 51% на 44% за Тръмп, във Флорида 50% на 45%, в Мичиган - с 48% на 43%, в Северна Каролина - с 51% на 44%, в Пенсилвания - с 50% на 44% и в Уисконсин - с 51% на 43%.

Проучването също така показва, че републиканците са изправени пред предизвикателства в щатите Аризона, Мичиган и Северна Каролина при гласуването за Сената, което също ще се проведе през есента. Демократите трябва да спечелят тези места в Сената, две от които сега се държат от републиканците и едно от демократите, и още няколко други, за да се окаже, че те ще контролират и Сената. Сега републиканците разполагат в Сената с мнозинство от 53 места спрямо 47 места за демократите и независимите сенатори. Ако те обаче загубят мнозинството си в Сената, а Джо Байдън спечели президентските избори, той ще има пълната власт в Белия дон, тъй като Камарата на представителите (долната камара на Конгреса) се държи от демократите.

Вижте още:

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 юли

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка