X
 
 

САЩ инсталират първи боен лазер на корабът USS Portland (ВИДЕО)

1137 1
photo of САЩ инсталират първи боен лазер на корабът USS Portland (ВИДЕО)
Снимка: US Navy
Съединените щати възнамеряват да инсталират първата бойна лазерна система на кораб на ВМС в близко бъдеще, съобщава порталът Drive.

Според изданието, лазерният комплекс, който е доставен в базата на ВМС на САЩ в Сан Диего, е разработен от американската военно-промишлена компания „Northman Grumman“. Компанията спечели договор за производство на боен лазер през 2015 година. Според публикацията комплексът ще бъде инсталиран на десантния кораб-док USS Portland (LPD-27).

Китай ще бори терористите с лазерно оръжие

Китайска компания създаде лазерно оръжие за борба с терористи и екстремисти. Това съобщи в. "Глоубъл таймс", цитирайки информация от ко...

Съобщава се, че мощността на лазерния лъч ще достигне 150 кВт, което ще позволи да се ефективно да се поразяват малки кораби и безпилотни летателни апарати.

ВМС на САЩ обявиха планове за инсталиране на лазерна система на кораба-док USS Portland (LPD-27) през 2018 г., припомня РИА Новости.

Според портала Drive, теста на бойния лазер е бил насрочен за четвъртото тримесечие на фискалната 2019 г., но той вероятно ще бъде направен по-късно от планираното.

През април 2018 г. бе съобщено, че корабът USS Portland, на който е планирано да се инсталира лазерно оръжие, е пуснат в експлоатация. Той стана единадесетият десантен кораб от клас „Сан Антонио“. Корабът е проектиран да транспортира и поддържа повече от 800 морски пехотинци. В допълнение, той може да се използва за изстрелване и възстановяване на десантни кораби, транспортни средства-амфибии, а също така може да превозва хеликоптери и конвертоплани MV-22 Osprey.

Русия прие на въоръжение лазерно оръжие

Руската армия прие на въоръжение отделни образци на лазерното оръжие, пише “Корреспондент“ . Това заяви заместник-министъра...

Още подробности за оръжието можете да научите в следващото видео.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители