САЩ през 2018 година: "Хаванският синдром" е насочена енергия

4999
САЩ през 2018 година: "Хаванският синдром" е насочена енергия

Още в средата на 2018 г. ръководството на Държавния департамент на САЩ подозира, че симптомите на т. нар. "Хавански синдром" могат да бъдат свързани с излагане на "насочена енергия“. Едва цели две години по-късно представители на Департамента уведомяват Конгреса на САЩ. Това твърди статия, публикувана във в. Politico, цитирана от БГНЕС.

Според изданието в средата на 2018 г. Министерството на външните работи на САЩ е извършило вътрешни проверки. Направени са тестове извън САЩ на лица, които са имали симптоми на синдрома, като при тестовете е изследвано дали те са били подложени на „насочена енергия“. Журналистите на вестника са разследвали документи за двама пострадали, на които е било наредено веднага да се върнат в САЩ.

Хаванският синдром: Мит или реалност

Миналата седмица в Колумбия беше открит предполагаем случай на "Хавански синдром" - най-новото от поредицата подозрителни нападения, ко...

Един от тях е служителят на Държавния департамент Марк Лензи. Той твърди, че е получил мозъчно увреждане, докато е работил в Китай в края на 2017 г. „Лензи обвини Държавния департамент в укриване на това какво е причинило симптомите при него и още двама други дипломати, както и в укриване на информация от Конгреса“, се казва в статията. Едва в началото на 2021 г. Конгресът е уведомил депутатите за водените разследвания и проверките за доказателства за въздействието на "насочена енергия".

Счита се, че около 200 души в САЩ са получили сходни симптоми, сред които силно главоболие, а впоследствие някои са развили и мозъчно увреждане. Предишната администрация на Вашингтон твърди, че над 40 американски дипломати са пострадали в Хавана от ноември 2016 г. в резултат на неизвестен външен натиск. Властите на Съединените щати държаха Куба отговорна за тези инциденти. През септември 2017 г. САЩ отзоваха 60% от служителите на посолството си в Хавана и след това поискаха Куба да намали размера на дипломатическата си мисия във Вашингтон с 15 души.

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс призна в интервю за Националното обществено радио на САЩ на 22 юли, че причината за болестта, наречена "Хавански синдром", не е установена. Той твърди, че не изключва участието на Русия в предполагаемите атаки срещу служители на американското разузнаване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"САЩ твърдо подкрепя отбраната на Израел": Лойд Остин предупреди Иран

САЩ с впечатляваща военна поука за Иран след атаката срещу Израел (ВИДЕО)

"Няма да има справедлив съдебен процес": Тръмп видя сериозен проблем със съдия

САЩ: Атаката на Иран беше грандиозен провал

Джо Байдън: Искаме да предотвратим по-нататъшна ескалация в Близкия изток

След смъртта на снимачната площадка: Оръжейникът на филма отнесе ефективна присъда

Масова стрелба в Чикаго, убито е 9-годишно дете (ВИДЕО)

Австралийската полиция в Сидни: Убиецът се е насочвал към жени

Исторически процес: Доналд Тръмп се изправя пред съда в Ню Йорк

Вълна от медузи заплашва Венецуела

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com