САЩ разширяват санкциите срещу Иран

1946
САЩ разширяват санкциите срещу Иран
Снимка: Getty Images/Guliver

САЩ разшириха санкциите срещу Иран, като добавиха в списъка авиокомпанията „Mahan Air“, както и десетки нейни самолети, се казва в уебсайта на Министерството на финансите на САЩ.

Освен това САЩ добавят един ирански гражданин, пет компании от Иран, Китай и ОАЕ, както и два кораба в списъка на санкциите, съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

САЩ със санкции срещу свързани с Иран иракчани заради насилие в протестите

Съединените щати обявиха санкции срещу трима ръководители на иракската милиция, свързани с Иран, за предполагаемо иницииране на сблъсъц...

Новите санкции идват по-малко от ден след като външното министерство на Иран призова иранските граждани да не посещават Съединените щати, като се имат предвид "жестоките и едностранчиви закони на Америка към иранците" и опасността от "произволно и продължително задържане при напълно нечовешки условия. "

В съобщението на Министерството на финансите се казва, че иранският бизнесмен Абдолхосейн Хедри и неговите корабни компании попадат под санкции заради предполагаемата им подкрепа за "контрабандните операции на Ислямската революционна гвардия.

Държавният секретар Майк Помпео потвърди, че три от субектите включват ирански транспортни компании и морски транспортни линии заради предполагаемата им роля в разпространението на оръжия за масово унищожение. Санкциите ще влязат в сила след 180 дни.

"Докато злонамереното поведение на Иран продължава, така ще продължи и нашата кампания за максимален натиск. Днес обявявам санкционирането на три ирански транспортни компании, помагащи на Иран да внася артикули за своите оръжия за програми за масово унищожение", каза Помпео на пресконференция във Вашингтон.

Израелският премиер иска от САЩ засилване на натиска върху Иран

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отпътува за Португалия, където ще се срещне с американския държавен секретар и ще го призове за за...

Помпео предупреди, че санкциите „информират света“ и че страните или компаниите, които извършват бизнес с определените субекти, рискуват да бъдат изложени на вторични санкции в САЩ.

"В резултат на днешните действия цялото имущество и интереси към собствеността на тези лица трябва да бъдат блокирани и докладвани на OFAC (Службата за контрол на чуждестранни активи)", отбеляза Министерството на финансите в своето изявление.

"Освен това лицата, които извършват определени сделки с тези, определени днес, могат сами да бъдат изложени на санкции", предупреди Министерството на финансите и добави, че санкциите могат да се прилагат и за чуждестранни финансови институции, които извършват дейност с определени лица и образувания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com