X
 
 

САЩ тръгнаха решително към санкции срещу участниците в "Турски поток" и "Северен поток 2"

9054 37
САЩ тръгнаха решително към санкции срещу участниците в "Турски поток" и "Северен поток 2"
Снимка: Министерски съвет
Комисиите по отбрана на двете камари на Конгреса в САЩ (Камарата на представителите и Сената) приеха законопроект, с който ще принудят американския президент Доналд Тръмп да наложи санкции за компаниите, участващи в проектите "Турски поток" и "Северен поток 2", пише Financial Times.

Законопроектът тепърва трябва да мине през пленарните зали на двете камари, но е показателно, че на ниво комисия няма разногласия нито в контролираната от демократите камара, нито в тази, в която републиканците са "на власт". Основното послание е, че САЩ няма да стои и да гледа как Владимир Путин успява да спечели газови милиарди и с тях да финансира "руската агресия".

Руска медия: България се научи да вярва на Русия, но това няма да ѝ помогне

Българските власти показаха впечатляваща отзивчивост към недоволството на Москва от най-високо ниво, коментира руската информационна аг...

Става въпрос за санкции, които се налагат съгласно приет преди 2 години законодателен пакет от мерки. Още тогава беше уточнено, че американският президент ще може да налага санкции на лица, които имат намерение да вложат в строителството на руски експортни тръбопроводи повече от пет милиона долара за година или един милион долара наведнъж. Под удар попадат също така лицата, които предоставят на проекта услуги, технологии или оказват информационна поддръжка. Става въпрос за замразяване на активи под американска юрисдикция и ограничаване на търговската дейност на такива компании на пазари под американска юрисдикция. Беше изрично изяснено обаче, че американски проекти за проучване и добив на петрол и природен газ извън американска територия ще бъдат засягани само и единствено ако в тях има руско участие от над 33% и не говорим за руска компания в черния списък на САЩ.

Новината идва на фона на среща на българския премиер Бойко Борисов с енергийни експерти от Държавния департамент на САЩ. „Балкански поток и интерконекторът с Гърция не се бият, а се подпомагат за истинската диверсификация на целия регион”, заяви Борисов след срещата. Припомняме, че „Балкански поток” де факто е името, което българският премиер даде на българската отсечка на „Турски поток”. Борисов изтъкна още, че сътрудничеството със САЩ ще допринесе за укрепване на енергийната сигурност на България и за диверсификация на енергийните източници и маршрути, включително посредством внос на втечнен природен газ при изгодни за страната ни условия. Припомняме, че през настоящата година страната ни за първи път реализира доставки на втечнен природен газ с произход САЩ.

Същевременно Борисов таи надежди и за по-сериозно сътрудничество със САЩ за ядрената енергетика.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 18 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  САНКЦИИ ДО ДУПКА ЗА РУШНЯЦИТЕ МАМА ИМ ДЕБА ФАШИСКА ДЕБА ЕМПЕРЕЛИСКА
 • Анонимен 18.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Каква дрога употребяваш !? Нуждаеш се от спешно лечение в специализирано заведение !
  : 2 !
 • БокУУУ Мазника 17 БокУУУ Мазника преди 1 месец Профил на трол?
  След като се върна от ливадата на Тръмп, Борисов си счупи кръста да се навежда на янките, че даже и върху вода кацна, опасан с военна мешка и каска на тиквата.
 • Мачу Пикчу 16 Мачу Пикчу преди 1 месец Профил на трол?
  Да бе да, ама защо "каката" от Варна каза, че всеобичния ни Боцко го чЕка нЕкво руско ресто, защото едни милиони от Южен пАток ги хванала фирата ... Пък той, пАтока де, все се разхождаше из Арабия, там имаше едни танци със саби, пък никой не ти казва ще има ли и танци с куршуми ...
 • Октомври Н.Р.Б. 15 Октомври Н.Р.Б. преди 1 месец Профил на трол?
  Една възможна атака срещу Русия от територията на Р.България би било гибелно за самото съществуване на Държавата.На там тикате нещата соросоиди либерали и всякакви подобни от много време насам . Последствията ще бъдат ГИБЕЛНИ. Възможно е Джедайският Орден да долети от НЕБЕСАТА/ Пространство*Времето/
 • Октомври 14 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Западнифилите , продалите се на BABYLON винаги в решителни моменти са успявали да предадат Народа и България. Искат и сега. Сблъсъка идва. РУСИЯ Е СТОМАНА. Една от последните ПРЕГРАДИ ЗА BABYLON. Случеят с падналият метеорит край Челябинск през 2016 се демонстрира оръжие което не принадлежи на човешката цивилизация.
 • Октомври 14.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Какво е общото между България и Русия ли ? Ами Съвременна България я има Благодарение на Руската Геополитика. И има шанс да Оцелее единствено и благодарение на Русия. Не приемането на този факт за даденост доведе всички Народни катастрофи през 20 век. На път са да доведат и тази през 21 век. Почти сте успяли соросоиди/ джендъри.
  : 27 !
 • ИНПИИЧМЪНТ 13 ИНПИИЧМЪНТ преди 1 месец Профил на трол?
  Санкции до дупка, докато не се махне този самозабравил се малоумник наречен Путин ракетата.
 • Чичо Ам се изпедерчи у всека възможна дупка 13.1 Чичо Ам се изпедерчи у всека възможна дупка преди 1 месец Профил на трол?
  Ако приемем че Путин е малоумен, то БУШмените, Обонго и Клинтъница са пълни идиото, чичо Трумп само наполовина ;
  : 17 !
 • Анонимен 12 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Един СИК Мафиот - със своя патологичен властови нагон, унизи държавата, превърна България във васал, в изтривалка на чужди интереси.
 • Анонимен 11 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Санкции до дупка за всички московски еничари - за Тиквата и Фърчилков тоже!
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ТЕ СА ВРАГОВЕ НА НАРОДА
  : 7 !
 • ФЕКАЛНИЯТ ciklop50 11.2 ФЕКАЛНИЯТ ciklop50 преди 1 месец Профил на трол?
  Tъпото удъртяло Циклопче, този дефектен човешки продукт, изпълзял от дъното на човешкия генофонд, изобщо си е тотален Куку, като омразата му идва в повече !
  : 11 !
 • Анонимен 10 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Националният предател - СИК Мафиота пак поднесе България на тепсия на американците ! Дон : "Ние знаем, че Бойко е кучи син, но той е НАШ кучи син" !
 • Анонимен 10.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Лайнарко 10, никого не можеш да излъжеш! Борисов осигури 100% руски монопол на горива и енергетика до ден днешен, като и 6 руски партии в парламента! Цитата който използваш също не е за Борисов - фейк цитат, типично за руски троляк! Борисов е масковска сабака 100%!
  : 8 !
 • ciklop50 10.2 ciklop50 преди 1 месец Профил на трол?
  10.1 - ФЕКАЛНИЯТ ciklop50 , Tъпото удъртяло Циклопче, този дефектен човешки продукт, изпълзял от дъното на човешкия генофонд, изобщо си е тотален Куку, като омразата му идва в повече !
  : 10 !
 • Анонимен 10.3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  10.2, всички разбрахме, че си фекалния циклоп - нали си се подписал, тъпако
  : 1 !
 • ciklop50 10.4 ciklop50 преди 1 месец Профил на трол?
  О гламавий Циклопе, ти щом не си ЦиклопЪ, защо се гневиш и цъкаш минуси като психоПАТКА - какъвто си !
  : 5 !
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  НАТО пак наклеца баба меца у гъзеца - също като СеСеУсерето
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ама сега путята много помага - държи мечката да не бяга
  : 5 !
Нагоре
Седмичен хороскоп за 27 януари - 2 февруари
Седмичен хороскоп за 27 януари - 2 февруари

Овен Това е седмица, в която да съчетавате успешно личния и професионалния живот. За целта ще ви помогне подробен график, който да изпълнявате...