Сенатът прие "на косъм" антикризисния план на Байдън

1785
Сенатът прие "на косъм" антикризисния план на Байдън
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският Сенат прие антикризисния план на президента Джо Байдън за справяне с последиците от COVID-пандемията, на обща стойност от 1.9 трилиона долара, предаде CNN. Средствата са предназначени за възстановяване на икономиката и подпомагане на гражданите. Част от сумата ще бъде отделена за производителите и дистрибуторите на ваксини.

Законопроектът беше одобрен след 12-часови дебати с минимален превес - 50 гласа "за" и 49 "против". Нито един от сенаторите републиканци не гласува в подкрепа на документа. Предстои той да бъде гласуван и от Камарата на представителите, за да бъде одобрен окончателно с подписа на президента.

Отделят 1,9 трлн. долара за борба с последиците от COVID пандемията в САЩ

Камарата на представителите на Съединените щати прие законопроекта за бюджета, което ще проправи пътя към финансовия пакет за 1,9 трлн....

След гласуването в Сената Байдън заяви, че над 85% от американците ще получат директна финансова подкрепа по силата на новия закон, наречен План за спасяване на Америка. Става дума за сума от 1400 долара. Семейство с две деца, което печели по 100 000 долара на година, ще получи около 5600 долара.

САЩ ще похарчи няколко десетки милиарда долара за ускоряване на темповете на ваксинация и тестване, както и 130 млрд. долара за отваряне на училищата въпреки пандемията. Безработните ще получават обезщетение от 300 долара на седмица, ще се помогне и на хора, които изпитват затруднения да плащат наеми или ипотеки по време на пандемията.

Според Байдън приемането на пакета от стимули ще помогне на страната да превъзхожда останалите държави по отношение на икономическите резултати, особено Китай.

"Това ще създаде милиони работни места, очакваме 6 милиона работни места. Планът ще спомогне за увеличаване на БВП с 1 трилион долара и ще помогне да надминем останалия свят", каза Байдън в изявление в Белия дом. "Светът не стои неподвижен, особено Китай".

Байдън призова за бързо приемане на плана за възстановяване на икономиката

Президентът на САЩ Джо Байдън приветства приемането на неговия план за възстановяване на икономиката на стойност 1,9 трилиона дола...

Според него, конфронтацията със САЩ никога не е водила до нещо добро. "Ще преодолеем последиците от пандемията. Ще останем водещата и най-успешната икономика в света", увери Джо Байдън, цитиран от ТАСС.

Камарата на представителите ще трябва да преразгледа документа, тъй като в него са направени някои промени. По-специално, във версията на Сената, увеличението на минималната работна заплата беше изключено от текста, докато беше прието изменение за плащанията за граждани, загубили работата си. Размерът на седмичното обезщетение за безработни ще бъде 300 долара, а програмата за компенсации ще продължи до 6 септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com