Шансът за успех на ваксина срещу коронавирус падна с 50%

7202
Шансът за успех на ваксина срещу коронавирус падна с 50%
Снимка: iStock/Guliver

Пада вероятността за успех на ваксината срещу коронавирус, разработена от Оксфордския университет заедно с фармацевтичната компания AstraZeneca.

Когато започвахме имаше 80% шанс за успех, сега той е само 50 %, заявил Ейдриън Хил, ръководител на проекта в Оксфорд пред британския вестник „Телеграф“.

Очакват първите резултати от руската ваксина срещу коронавирус

Първите резултати от клиничните изпитвания на руска ваксина срещу новия коронавирус ще се появят в началото на юли, съобщи Александър Г...

Тъй като разпространението на вируса във Великобритания намалява и лекарите регистрират все по-малко заразени, създателите на ваксината вероятно няма да могат да използват достатъчен брой доброволци за следващия етап на тестване на новия вид ваксина срещу коронавируса.

Ако COVID-19 не се разпространява, доброволците няма да могат да срещнат вируса, което няма да позволи на учените да оценят ефекта от новата ваксина, която се тества при хора от 23 април.

През юни ще бъдат обявени резултатите от първата фаза на клиничните изпитвания, проведени във Великобритания. Ако те бъдат успешни, ще продължат в други страни.

Най-обещаващите ваксини срещу коронавируса - има важни въпросителни!

Ако всичко върви по план, през септември 30 милиона жители на Великобритания, тоест малко по-малко от половината от населението, ще имат достъп до ваксината.

Най-обещаващите ваксини срещу коронавируса - има важни въпросителни!

Колко обещаващи са двете ваксини срещу новия коронавирус, за които светът напоследък говори най-много – тази на американската ком...

Припомняме, че списание Nature вече посочи, че не бива да се изпада в прекалено голям възторг около новите ваксини.

Що се отнася до ваксината на Оксфордския университет, тя е показала отлични резултати при тестове върху маймуни, но в един аспект – предпазила ги е от пневмония при зараза със SARS-CoV-2. Вирусът обаче е останал активен в назалната кухина на тестовите животни – общо 6 на брой. Китайски научен екип докладва подобни резултати по-рано този месец.

Питър Хотец, който е учен от "Бейлър Колидж" по медицина в Хюстън смята, че заключенията засега там са за "умерено количество антитела" и че изглежда количеството трябва да е по-високо, за да има защита срещу инфекция.

Никой не знае какво точно количество антитела пази от инфекция, опонира Майкъл Даймънд, имунолог от Вашингтонския университет в Сент Луис, Мисури. Според него, въпросът може да се реши чрез поемане на по-голяма доза от ваксината, но по-важно е колко дълго трае създаденият имунитет.

Сара Джилбърт, вирусолог от Монтана, САЩ, казва за ваксината от Оксфорд, че на маймуните са заразени с много голямо количество SARS-CoV-2 и заради това може да се обясни наличието на вирус в носоглътката и при ваксинираните, и при контролните животни. Този вирус всъщност може да представлява неактивно РНК, което не заразява, добавя тя. Но това трябва да се провери допълнително – за да не се окаже, че ваксинирани с тази ваксина могат да заразяват.

Лекарство срещу коронавируса - надежда и разочарование от Азия

Усилията да бъде открито ефективно лекарство срещу новия коронавирус SARS-CoV-2 продължават, а нова надежда има от Китай. Според публи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com