Щурмът на „Зона 51” се провали

17216
Щурмът на „Зона 51” се провали
Снимка: Pixabay

Страховете, че хиляди хора могат да щурмуват секретната "Зона 51" вчера не се оправдаха, след като пред военната база се събраха едва 75 души. Милиони отговориха на публикация във Фейсбук през юни, призоваваща хората да нападнат съоръжението в Невада на 20 септември, за да „видят извънземни“, припомня БГНЕС.

В крайна сметка никой не се престраши да влезе в зоната, а един човек беше арестуван заради уриниране близо до портала.

Вече 1,3 млн. души искат да щурмуват "Зона 51"

Към днешна дата повече от 1,3 милиона души са се записали за събитие във Facebook, наречено "Щурм на "Зона 51" - не могат да спрат всич...

В „Зона 51” отдавна се носи слух за тайни за извънземен живот. В рамките на дни след старта си, събитието се превърна в интернет сензация, произвеждайки медийни заглавия в целия свят. Повече от три милиона души изразиха интерес да участват в щурма. Американските военновъздушни сили предупредиха, че зона 51 е „активна база за обучение на американските Военновъздушни сили и бихме обезкуражили всеки да се опитва да влезе в зоната, където обучаваме американските въоръжени сили“.

Въпреки много очаквания около събитието, само около 75 души се появиха на предната врата на „Зона 51” и никой не се опита да влезе. „Рейдът“ беше по-скоро местен празник, като ентусиастите се обличаха в костюми и държаха табели.

„Малко съм разочарован, защото това е много по-малко хора, отколкото са заявили участие онлайн“, казва Натан Браун, който е изминал на повече от 700 мили от Портланд, за вестник Las Vegas Review-Journal.

"Зона 51" е създадена по време на Студената война между САЩ и Съветския съюз като съоръжение за изпитване и разработка на самолети. Въпреки това редица теории на конспирациите свързват мястото с извънземен космически кораб и телата на пилотите му, след като те са катастрофирали в Розуел, Ню Мексико, през 1947 г. Правителството на САЩ твърди, че не е имало извънземни, а авариралият кораб е бил метеорологичен балон. Други твърдят, че са виждали НЛО над или близо до обекта, докато някои казват, че са били отвлечени от извънземни. 

В САЩ пак ровят в темата с извънземните и Зона 51

Извънземни бяха намесени в редовния брифинг на Белия дом, след като на говорителя Джош Ърнест му се наложи да отговаря на въпрос за Роз...

Базата е обявена за забранена зона и всички коли, които пътуват в близост, биват зорко наблюдавани от военни постове по хълмовете. В района са монтирани множество камери и геосензори. Съществуват пътни знаци, които предупреждават, че фотографирането е забранено и използването на смъртоносно оръжие е разрешено по силата на акт от 1950 година за вътрешната сигурност. Път 375 в района се нарича „Извънземна магистрала“.

В периода от 1957 до 1968 година тук са проведени поне 4 документирани ядрени опита. По-голямата част от хората, които работят в зоната, пътуват до работа и обратно с чартърен самолет наречен Джанет от Лас Вегас. Поради строгата секретност, нищо не може да напусне района, пише Уикипедия. Единственото, което понякога живеещите в района или преминаващи туристи наблюдават, са светлините през нощта или необичайни летящи обекти. Дълго време самото правителство отричаше съществуването на "Зона 51", до момента когато снимки на базата от руски шпионски самолет станаха публични.

Поради пазенето в тайна на всички дейности в базата постепенно възникват различни конспиративни теории. Най-популярната от тях е, че правителството изучава катастрофирали извънземни космически кораби и други НЛО, както и техни извънземни същества. Последните разсекретени документи обаче показват, че там е имало самолети с чудновати форми, но не е имало летящи чинии. Според някои на това място има тела на катастрофирали извънземни от инцидента в Розуел. В даден момент са водени дела срещу дейността на базата поради причината, че се изгарят силно токсични вещества.

Предполага се че постройките на повърхността са само прикритие на секретна дейност под земята. Днес базата може да бъде видяна от сателитните снимки на Google. Военните обаче са запознати с възможностите на сателитите и не се очакват снимки на подозрителна дейност извън хангарите. През годините базата се е разрастнала многократно. През 2007 г. и 2014 г. се появяват още два нови хангара достатъчно големи да поберат голям самолет.

Посещавана ли е Земята от извънземни?

Японските астрономи, които активно търсят извънземен живот, не са открили никакви доказателства, че извънземни са посетили Земята, твър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Заради хакeри: Криптосекторът претърпя огромен инцидент със сигурността

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com