Сидеров посочи ЦРУ като организатор на метежа в Турция

3642
Сидеров посочи ЦРУ като организатор на метежа в Турция
Снимка: БГНЕС

Според лидера на „Атака” Волен Сидеров американското разузнаване стои зад опита за преврат в Турция, а доказателство за това е информацията, която той има от свои източници, че от базата в Безмер са излетели самолети в посока юг в нощта на метежа.

„Имам информация, че от базата в Безмер са излетели бойни самолети в южна посока, тя е под контрол на американците. В историята на ЦРУ има десетки преврати, които се извършват по този начин”, посочи Сидеров.

Над 15 000 души от образователната система в Турция са отстранени след неуспешния преврат

Турция отстрани над 15 000 държавни служители в образователната система след опита за преврат от петък срещу събота миналата седмица. Т...

Според него ЦРУ се е опитало да използва настроените срещу президента Реджеп Тайип Ердоган военни, а повод да се намеси и организира преврат е фактът, че е бил станал „непослушен.” По думите му Ердоган е станал неудобен след стоплянето на отношенията с Русия. „Тъкмо се започна обща флотилия в Черно море и той стопли отношенията с Путин.”

Друг интересен факт, според лидера на Атака, е масовото одобрение, което западните лидери засвидетелстваха към Ердоган. „Ако това е въстание на кемалисти, които искат връщане на светските принципи, то защо светът застана зад диктатора”, коментира той с примера, че превратаджиите в Киев са били подкрепени, а сега турските са осъдени.

Според Сидеров световните лидери отдавна знаят „какви ги върши” Ердоган и е наивно да се вярва, че сега откриват диктаторския му подход.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика