Синът на Байдън замесен в съмнителни сделки с руска бизнесдама

2837
Синът на Байдън замесен в съмнителни сделки с руска бизнесдама
Снимка: Getty Images/Guliver

Хънтър Байдън - син на кандидата на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън, е извършил съмнителни сделки за милиони долари с руската бизнесдама Елена Батурина. Това твърдят сенаторите – републиканци Рон Джонсън и Чък Грасли, а днес е публикуван докладът по този въпрос.

Според него, на 14 февруари 2014 г Батурина е превела в банковата сметка на „Rosemont Seneca Thornton LKC” 3,5 милиона долара по „Споразумение за консултантски услуги DD12.02.2014. „Rosemont Seneca Thornton” е инвестиционна компания, чийто съосновател е Хънтър Байдън”, се казва в доклада.

Таен доклад на ЦРУ: Путин вероятно лично ръководи кампанията по дискредитиране на Байдън

Президентът на Русия Владимир Путин и неговите най-приближени съветници "изглежда водят" руска операция за чуждестранно влияние с цел н...

Авторите му твърдят, че от 6 май до 8 декември 2015 г. Батурина е направила 11 превода за общата сума от 392 000 долара по сметка, принадлежаща на компания BAK USA LLC. Девет от тези транзакции на стойност 242 000 долара първоначално са постъпили в сметката на „Rosemont Seneca Thornton”, след което са били пренасочвани в сметката на BAK USA. В основанието за нареждането е записано „Договор за заем”, пиши в доклада. Става въпрос за стартъп компания в град Бъфало за производство на таблети съвместно с неназован китайски партньор. През май 2019 г. компанията обяви банкрут.

„Хънтър, семейството му и (неговия делови партньор Девън) Арчър са получили милиони долари от чуждестранни граждани със съмнително минало”, твърдят сенаторите. Освен преводите от Батурина, към тези транзакции се отнасят и получените 142 000 долара от компания „Novatus Holding”, чийто основен акционер е гражданинът на Казахстан Кенес Ракишев – зет на тогавашния кмет на Астана.

Документът описва също парични преводи, свързани с работата на Байдън в компания „Burisma” в Украйна. В доклада тя е описана като „частна украинска компания за нефт и газ, собственост на корумпирания украински олигарх Микола Злочевски”. Тогава в сметката на компанията, свързана с Арчър и Байдън са преведени милиони долари.

Подозрения у сенаторите са предизвикали контактите на Хънтър Байдън с различни граждани на Китай, „свързани с комунистическото правителство и Народноосвободителната армия”. „Тези връзки се изразяват в съмнителни транзакции на милиони долари”, се твърди в документа.

Демократите може да изпаднат в много неизгодно положение във Върховния съд

Кандидатът за президент на САЩ Джо Байдън призова членовете от Сената да не гласуват за заместник на починалата от рак на 87 години Рут...

„Хънтър Байдън е плащал на жени нерезиденти - граждани на Русия или други източноевропейски държави, които може да са свързани с „Източноевропейския пръстен за проституция и трафик на хора“, се казва в доклада. Твърдението не е подкрепено с подробности.

Позовавайки се на данни, получени от Министерството на финансите, авторите на документа "посочват потенциално престъпна дейност, свързана с транзакции между Хънтър Байдън, неговото семейство и партньори и украински, руски, казахстански и китайски граждани".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

"Time" нареди Юлия Навалная сред най-влиятелните личности за 2024 г.

САЩ няма да поднови петролния лиценз на Венецуела

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com