Скандалната книга на племенницата на Тръмп за американския президент излиза предсрочно

3175
Скандалната книга на племенницата на Тръмп за американския президент излиза предсрочно
Снимка: Getty Images/Guliver

Книгата на Мери Тръмп – племенница на американския президент, ще бъде публикувана следващата седмица. Тя излиза две седмици по-рано от очакваното, съобщи издателят "Саймън и Шустър", цитиран от CNN.

Книгата представя президента като "развален човек" със "смъртоносни недостатъци", който "заплашва здравето, икономическата сигурност и социалното устройство в света", написа издателят в своя уебсайт, предаде БГНЕС.

Мери Тръмп остава впримчена в правна битка, свързана с подписано от нея споразумение за поверителност. Каквото и да е решението на съда, обаче, това няма да повлияе на издаването на книгата.

Скандална книга за Доналд Тръмп на племенницата му ще види бял свят

Апелативният съд на щата Ню Йорк отмени забраната да бъде публикувана книгата на племенницата на американския президент Доналд Тръмп &n...

Поради голямото търсене и изключителния интерес към тази книга, тя ще бъде пусната на пазара на 14 юли 2020 г., заявиха издателите.

Преди дни Апелативният съд на щата Ню Йорк отмени забраната да бъде публикувана книгата "Твърде много и никога не е достатъчно: Как моето семейство създаде най-опасния човек в света" (Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man). Планираше се тя да бъде пусната в продажба на 28 юли и се очаква да се превърне в бестселър.

Съдът взе под внимание факта, че издателската къща "Саймън и Шустър" вече са отпечатали около 75 000 екземпляра от нея.

Издателят публикува задната корица на книгата за първи път в понеделник. На нея е отпечатан откъс, в който се казва, че "днес Доналд е такъв, какъвто е бил на три години: неспособен да расте, да учи или да се развива, неспособен да контролира емоциите си, отговорите си или да възприема и синтезира информация".

Джон Болтън сравни Ердоган с Мусолини, обяви го за диктатор

Бившият съветник по национална сигурност на президента на САЩ Доналд Тръмп сравни турския лидер Реджеп Таийп Ердоган с италианския фаши...

Мери пише и за бащата на президента - Фред, който го е "тероризирал". "Доналд е изтърпял лишения, които ще го бележат за цял живот", твърди Мери.

Когато съществуването на книгата беше разкрито миналия месец, по-малкият брат на президента Робърт предприе правни действия, за да спре публикуването ѝ. Той подкрепи своето искане с аргумента, че през 2001 г. подписано споразумение, според което се забранява да се разпространява информация за семейството. Адвокатът на Мери заяви, че президентът и семейството му се опитват да попречат да излезе книгата, в която ще бъдат разкрити въпроси "от извънредно значение за обществеността", тъй като не искат хората "да научат истината".

От издателската къща пък заявиха, че не са били информирани за каквито и да е споразумения, подписвани от Мери Тръмп и не са длъжни да носят отговорност за възможни нарушения на договореностите от страна на автора.

Според изтекла в американските медии информация, в книгата си Мери Тръмп разказва за своето участие в разследване на вестник The New York Times, което твърди, че с помощта на данъчни схеми Доналд Тръмп е присвоил повече от 400 млн. долара от бизнеса на баща си Фред Тръмп в областта на недвижимите имоти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

"Time" нареди Юлия Навалная сред най-влиятелните личности за 2024 г.

САЩ няма да поднови петролния лиценз на Венецуела

УНИЦЕФ обяви колко деца са загинали в Ивицата Газа

"Той е мой приятел": Тръмп и Дуда се срещнаха в Ню Йорк

Републиканците представиха нов военен пакет за Украйна, но с куп условия в него

Вероятността САЩ да изоставят Украйна се засилва: Политиката

САЩ удрят Иран с нови санкции

ПВО от бъдещето: Противоотрова на междуконтинентални балистични ракети от САЩ (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com