Служители на Facebook гневни заради пост на Тръмп

3597
Служители на Facebook гневни заради пост на Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

Служители на Facebook се обявиха срещу решението на технологичния гигант да не премахва и да не сложи предупредителен флаг на спорен пост от американския президент Доналд Тръмп миналата седмица. Във Facebook Тръмп повтори туит за масовите протести в Минеаполис, след смъртта на 46-годишния афроамериканец Джордж Флойд при полицейския арест.

Twitter постави предупреждение на поста на Тръмп, като отбеляза, че „възхвалява насилието“, но Facebook заяви, че същият пост не нарушава политиката на компанията.

Тръмп нарече някои от губернаторите "слаби" и “тъпаци“

Американският президент Доналд Тръмп казал на губернаторите на щатите, че трябва да "доминират" и "да вкарат хората в затвора за 10 год...

Президентът заяви, че ще "изпрати Националната гвардия" и предупреди, че "когато плячкосването започне, започва и стрелбата". Публикацията остана недокосната във Facebook, след като основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг заяви, че тя не нарушава политиката на компанията по отношение на подбуждане към насилие. Някои служители на социалната мрежа обаче казаха, че са „засрамени“.

Заради отказа на мрежата да премахне поста на Тръмп, във Facebook днес се провежда „виртуална стачка“, като някои служители оставят съобщение, че са извън офиса, обясняващо, че по този начин протестират.

„Хората могат да са съгласни или не са съгласни по въпроса къде трябва да сложим линията, но се надявам, че разбират нашата цялостна философия. А тя е, че е по-добре тази дискусия да бъде открита, особено когато залозите са толкова големи“, пише Зукърбърг в публикация в платформата.

„Не съм съгласен как президентът говори за това, но вярвам, че хората трябва да могат да видят това сами, защото в крайна сметка отчетността за лицата на властови позиции може да се случи само когато речта им се проверява открито“, допълва Зукърбърг.

Тръмп като Нерон

Ще мине време и профилът на Тръмп в Twitter ще се превърне в исторически документ, в хронология на безумието. Ако на профила не стоеше ...

Няколко служители изразиха разочарованието си от решението на социалната мрежа и писаха в Туитър, за да изразят позицията си. Други предложиха Facebook да направи изключение в политиката си, като се има предвид контекстът на случващото се в момента в САЩ. Някои служители пък използваха вътрешната система за съобщения, за да изразят разочарованието си.

Facebook обясни, че разбира болката, която много служители изпитват. „Ние окуражаваме служителите си да говорят открито, когато не са съгласни с ръководството. И докато сме изправени пред допълнителни трудни решения за съдържанието, ще продължим да очакваме тяхното честно мнение“, заяви говорител на социалната мрежа.

Вижте още:

Нови протести в САЩ заради полицейско насилие и нови големи сблъсъци (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Огнен ад: Пожар опустоши строящ се небостъргач (ВИДЕО)

За часове: Отпуснаха 60 млн. долара за реконструкцията на моста в Балтимор

Байдън събра рекордни средства за предизборната си кампания

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com