Сред удобствата на лукса: Какво показват данъчните декларации на Тръмп? (ВИДЕО)

2500
Сред удобствата на лукса: Какво показват данъчните декларации на Тръмп? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Какви данъци е плащал стопанинът на Белия дом? Разследване на авторитетния вестник The New York Times показва, че Доналд Тръмп е платил само 750 долара федерални такси върху доходите си през 2016 г. Знаете, това е годината, в която милиардерът спечели изборите за президент на САЩ. 

Екип на изданието е получил информация за данъчни декларации на Тръмп и негови компании. Документите обхващат повече от две десетилетия. The New York Times припомня, че "Тръмп отдавна отказва да публикува тази информация, което го прави първият президент от много години насам, който крие основни подробности за своите финанси. Неговият отказ направи данъчните му декларации сред най-търсените документи в последно време". Става ясно, че Доналд Тръмп изобщо не е плащал налози върху доходите през 10 от предходните 15 години, тъй като е декларирал, че е загубил много повече пари, отколкото е спечелил.

Последва светкавична реакция след появата на разследването. Доналд Тръмп свика пресконференция в Белия дом, на която отхвърли твърденията на вестника. "Това са напълно фалшиви новини, измислени, фалшиви", заяви Тръмп пред журналисти.

Кои са ключовите изводи от разследването на The New York Times?

> Доналд Тръмп не е плащал федерални данъци върху доходите за 11 от 18 години, които вестникът разглежда. През 2017 г., след като е станал президент, данъците, които държавният глава е внесъл, са били само 750 долара.

> Службата за вътрешни доходи извършва одит на данъчната сметка на Тръмп, която според разследването е силно редуцирана. Става дума за сумата от 72,9 милиона долара.

> Много от фирмите, които са свързани с президента, включително голф игрищата, съобщават за загуба на големи суми пари - загуби, които са помогнали на Тръмп да намали данъците си към хазната;

> The New York Times твърди, че финансовият натиск върху Тръмп се увеличава, тъй като в скоро време предстои изискуемост на стотици милиони долари, които той лично гарантира.

> Дори докато декларира загуби, Доналд Тръмп е успял да се наслади на пищен начин на живот, като е взел данъчни облекчения за това, което повечето хора биха помислили за лични разходи: включително такива, свързани с харчове по резиденции, самолети и заделени 70 000 долара за прически пред медиите.

> Дъщерята на президента, Иванка Тръмп, докато работи за бизнесите на баща си, изглежда, е получавала „консултантски такси“, които също са помогнали за намаляване на данъчните сметки на семейството, става ясно още от разследването.

> Вестникът пише, че като президент, Тръмп е получил повече пари от чуждестранни източници и американски групи по интереси, отколкото е било известно досега. Не се разкриват обаче никакви неотчетени преди това връзки с Русия.

"Данъчните декларации, които Тръмп отдавна се бори да запази в тайна, разказват история, коренно различна от тази, която е представил пред американската общественост. Докладите му до данъчните власти изобразяват бизнесмен, който взима стотици милиони долари годишно, но натрупва хронични загуби, които той агресивно използва, за да избегне плащането на налозите", коментира в разследването си вестникът.

"Сега, с нарастващите за Тръмп финансови предизвикателства, документите показват, че той все повече зависи от правенето на пари от бизнеси, които го поставят често в пряк конфликт на интереси с работата му като президент", отбелязва още The New York Times.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

За часове: Отпуснаха 60 млн. долара за реконструкцията на моста в Балтимор

Байдън събра рекордни средства за предизборната си кампания

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com