Стоката, която Тръмп не можа да обложи в търговската война с Китай - Библията

3660
Стоката, която Тръмп не можа да обложи в търговската война с Китай - Библията
Снимка: iStock/Guliver

Християните в САЩ празнуват победата: те успяха да защитят Библията. Наличието на Светото писание в Съединените щати беше застрашено от решението на Доналд Тръмп отново да повиши митата за внос от Китай, съобщи Би Би Си.

Библията беше в списъка на стоките, внесени от Китай, за които се прилагат повишени вносни мита. Това означаваше, че цената на новите екземпляри от Библията може да нарасне рязко и тиражът на книгата ще бъде значително намален.

Тръмп постави мира в Хонконг като условие за търговска сделка с Китай

Преди да постигне споразумение със САЩ за търговия, Китай трябва да прояви хуманност към Хонконг, заяви американският президент Доналд ...

И миналата седмица Тръмп направи спасителни за християните поправки в митническата си политика: под натиска на обществото Библията беше изключена от списъка с продукти, подлежащи на допълнителни мита.

Как стана така, че търговската война с Китай може да се превърне в важен фактор в религиозния живот на американските християни?

Факт е, че в Китай се публикуват повече от половината от всички копия на Библията, които сега се издават в света. Китай е най-големият издател на библия в света. Amity Press, издателска компания, базирана в Нанкин, е произвела близо 200 милиона копия на Библията от 1988 г. насам.

Двамата най-големи издатели на Библията в САЩ - Zondervan и Thomas Nelson (собственост на HarperCollins) – печатат около 75% от техните копия на Библията в Китай.

Франция прие данък, с който уязви технологичните гиганти на САЩ

Сенатът на Франция гласува за одобрението на новия данък, първият в поредица от предлаганите национални данъци върху цифровите услуги, ...

"Американските издателства преместиха продукцията си в чужбина преди десетилетия, без да оставят значителни съоръжения в страната, които биха могли да послужат като алтернатива", казва Марк Шенвалд, ръководител на издателството за християнската литература в HarperCollins.

Както обясняват издателите, една от причините лъвският дял от тиража на Библията на английски език да бъде публикуван в Китай е, че именно в Китай техниката на печат върху много тънка хартия е добре поставена. Именно на такава хартия е отпечатана значителна част от тиража на Библията. В същото време китайските издатели, които печатат Библията, работят предимно с оборудване, произведено във Великобритания, Германия, Италия, Швейцария и Япония.

Библията в САЩ традиционно остава сред най-продаваните книги. Според експерти на HarperCollins около 20 милиона копия на тази книга се продават всяка година в Съединените щати.

Цените на Библията са сравнително ниски, голям брой копия се разпространяват безплатно. "Библейският данък" на Тръмп обаче би поставил под въпрос практиката за разпространение на Библията безплатно и би затруднил американските духовни пастири и религиозните организации да изпълнят основната си мисия - да разпространяват словото Божие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com