Тийнейджър уби 14 деца и преподавател в начално училище в Тексас (ВИДЕО)

3988
Тийнейджър уби 14 деца и преподавател в начално училище в Тексас (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

18-годишен стрелец уби 14 малки деца и учител в начално училище в Тексас. Това е най-смъртоносната стрелба в американско училище от години насам.

Нападението в Увалде, щата Тексас - малка община на около час път от границата с Мексико - е последното от поредицата смъртоносни атаки в Америка, където ужасът от цикъла на насилие с огнестрелно оръжие не успява да стимулира достатъчно действия за прекратяването му.

Стрелецът в църква в Калифорния е 68-годишен мъж от Лас Вегас

Стрелбата в църква в Ориндж каунти, Калифорния е извършена от 68-годишен мъж от азиатски произход, който е пристигнал от Лас Вегас, съо...

Губернаторът Грег Абът, който говори на пресконференция, заяви, че се предполага, че стрелецът е застрелял баба си, преди да се отправи към началното училище "Роб" около обяд, като е изоставил автомобила си и е влязъл с пистолет, а вероятно и с пушка. "Той застреля и уби по ужасяващ и неразбираем начин 14 ученици и един учител", каза Абът. Губернаторът заяви, че заподозреният, когото описа като местен тийнейджър и гражданин на САЩ, също е "починал", като добави, че "се смята, че отзовалите се полицаи са го убили".

На кадрите от охранителните камери се вижда как малки групи деца се провират през паркирани коли и автобуси, някои от тях се държат за ръце, докато бягат под полицейски ескорт от училището, в което се обучават ученици на възраст от около 7 до 10 години.

Това е най-смъртоносният подобен инцидент, откакто през 2018 г. в Паркленд, Флорида, бяха убити 14 ученици от гимназията и трима възрастни служители - и най-лошият в начално училище след стрелбата в "Санди Хук" в Кънектикът през 2012 г., при която бяха убити 20 деца и шестима служители.

Белият дом нареди знамената да бъдат спуснати наполовина в знак на траур в памет на жертвите, чиято смърт предизвика шок в страната, все още белязана от ужаса в Санди Хук. Президентът Джо Байдън е бил информиран за стрелбата и по-късно във вторник трябваше да направи обръщение към нацията.

Полицията в САЩ арестува заподозрян за атаката в метрото

Полицията в Ню Йорк арестува заподозрения Френк Джеймс, за атаката в метрото в града. Мъжът е арестуван по-малко от 24 часа от атаката,...

Началното училище "Роб", в което се обучават повече от 500 ученици от втори до четвърти клас, предимно от испански произход и в неравностойно икономическо положение, призова родителите да не вземат децата си, докато не бъдат открити всички.

"Моля, не взимайте учениците в този момент. Учениците трябва да бъдат регистрирани, преди да бъдат предадени на вашите грижи. Ще бъдете уведомени да вземете учениците, след като всички бъдат отчетени", заяви училището на своя уебсайт.

Тед Круз, републикански сенатор от щата Тексас, написа в Туитър, че той и съпругата му "отправят молитва за децата и семействата при ужасяващата стрелба в Увалде".

Но сенаторът от Демократическата партия Крис Мърфи от Кънектикът, където беше извършена стрелбата в Санди Хук, отправи пламенен призив за конкретни действия за предотвратяване на по-нататъшно насилие, предаде БГНЕС.

"Това не е неизбежно, тези деца не са имали лош късмет. Това се случва само в тази страна и никъде другаде. Никъде другаде малки деца не отиват на училище с мисълта, че този ден може да бъдат застреляни", заяви Мърфи от трибуната на Сената. "Аз съм тук, на тази трибуна, за да моля, буквално да падна на колене и да моля колегите си: Намерете път напред. Работете с нас, за да намерим начин да приемем закони, които да направят това по-малко вероятно", добави той.

Стрелбата в Бруклин: Полицията съобщи за заподозрян (ВИДЕО)

Полицията съобщи, че издирва 62-годишния Франк Р. Джеймс във връзка със стрелбата. Според разследващите Джеймс е наел микробус U-Haul, ...

Смъртоносното насилие в Тексас е поредното от поредица от масови стрелби в Съединените щати този месец. На 14 май 18-годишен бял мъж застреля 10 души в магазин за хранителни стоки в Бъфало, Ню Йорк. Облечен в бронежилетка и с пушка AR-15, самопровъзгласилият се за бял супремасист е предавал на живо нападението си, като според съобщенията се е насочил към магазина заради голямото афроамериканско население в околността.

На следващия ден мъж блокира вратата на църква в Лагуна Уудс, Калифорния, и откри огън по тайванско-американското паство, като уби един човек и рани петима.

Въпреки повтарящите се стрелби с масови жертви, многобройните инициативи за реформиране на нормативната уредба в областта на регулацията на оръжията се провалиха в Конгреса на САЩ, оставяйки щатите и местните съвети да въвеждат собствени ограничения.

През 2020 г. в Съединените щати са извършени 19 350 убийства с огнестрелно оръжие, което е с близо 35% повече в сравнение с 2019 г., съобщиха в последните си данни Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC)., АФП

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Заради хакeри: Криптосекторът претърпя огромен инцидент със сигурността

Байдън: САЩ могат да защитят Украйна от "касапина" Путин (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com