Тръмп пак предизвика буря в Twitter

3481
Тръмп пак предизвика буря в Twitter
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд Тръмп изригна с порция от нови постове в профила си в Twitter, посветени на два скандала - този с "Омароса" Маниголт Нюман и руската намеса в президентските избори на САЩ.

Тръмп обърна специално внимание на Нюман, която "блесна" като участник в шоуто му "Стажантът", заради което той все още има звезда на Алеята на славата в Холивуд. Нюман беше уволнена от съветника на Тръмп - генерал Джон Кели, но лъсна в редица телевизии със запис, правен в залата за извънредни ситуации в Белия дом - на фактическото ѝ уволнение. Тогава тя разказа, че в света на Тръмп всичко е лъжа и Белият дом е гнездо на змии - всеки е готов да се отрече от всичко, което е казал дори публично преди минута.

Според Тръмп Омароса е показала що за стока е, като президентът на САЩ използва по неин адрес думите "луда" и "куку". Той благодари на Кели, че е уволнил "това куче", използвайки думата "dog".

Уволниха агент от ФБР заради позицията му против избора на Тръмп

Ветеранът от ФБР Питър Строк, който е разменил анти-Тръмп съобщения със свой колега (бел. ред. - неофициалната информация е, че става в...

Същевременно Тръмп изригна и по адрес на специалния прокурор Робърт Мълър, който води разследването за руската намеса в американските президентски избори. Американският президент призова разследването да бъде спряно и вместо това да бъде разследвана "мошеничката Хилари", като посочи искането на Конгреса да разпита на ниво "правосъдна комисия" зам.-главния прокурор Брус Ор по въпроса защо е провел 60 разговора с бившия британски шпионин Кристофър Стийл от януари 2016 година насам, който изготви т.нар. "досие" на Тръмп за руските му контакти. Стийл е финансиран от Демократичната партия за работата си т.е. от Хилари Клинтън. Сега Ор трябва да убеди конгресмените, че не е участвал в конспирация, с която да попречи на Тръмп да стане президент. Изслушването е предвидено на 28 август.

Тръмп обаче не пропусна и да се заяде за пореден път с главния прокурор и министър на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс с думите: "Ако имахме истински главен прокурор, този лов на вещици нямаше да започне". Припомняме, че Сешънс пое двата поста, след като Тръмп го номинира и подкрепи.

https://www.actualno.com/america/v-skandalnoto-dosie-kak-rusija-dyrji-na-kaishka-trymp-ima-i-bylgarska-vryzka-news_586921.html

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Тръмп отиде в съда за процеса "пари за мълчание"

Увеличават се случаите на заразени от урина на плъхове в Ню Йорк

Хиляди колумбийци протестираха срещу реформите на президента си (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка