X
 
 

Тръмп предлага спорен кандидат за следващ министър на труда

502 0
photo of Тръмп предлага спорен кандидат за следващ министър на труда
Снимка: Getty Images/Guliver
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че възнамерява да номинира Юджийн Скалия, син на бившия съдия от Върховния съд Антонин Скалия, като следващ министър на труда. Тръмп отбеляза, че кандидатът "е водил много успешен живот" и "ще бъде велик член на администрацията", предаде БГНЕС.

Според The New York Times обаче, назначението вероятно ще бъде оспорено от демократите и профсъюзите, тъй като Скалия отдавна представлява големи работодатели като WalМart.

Тръмп все още не мисли за санкции срещу Турция

Американският президент Доналд Тръмп заяви на 18 юли, че не обмисля икономически санкции "точно сега" по отношение на Турция след голям...

Скалия, бивш адвокат на отдела по труда в администрацията на Джордж Буш, понастоящем е партньор във Вашингтонския офис на Gibson, Dunn&Crutcher. Съобщава се, че Скалия защитава WalMart в иск срещу закона на щата Мериленд, който изисква от работодателите с над 10 000 служители да харчат повече пари за здравеопазването им.

Ако стане министър на труда, Скалия ще замени Александър Акоста. Акоста подаде оставка миналата седмица след интензивен обществен натиск, във връзка с ролята му в одобряването на споразумение с осъдения за трафик на малолетни и сексуални престъпления мултимилионер Джефри Епщайн. Акоста трябва да напусне поста си на 19 юли. Заместник-министъра на труда Патрик Пицела ще поеме длъжността като действащ такъв, до утвърждаването на нов министър.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и лидерът на демократичното малцинство в Сената Чък Шумер, както и няколко кандидати за президент от Демократическата партия призоваха Акоста да подаде оставка във връзка с ролята си в сделката по обвинението на Епщайн, критикувана като твърде снизходителна.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители