Тръмп ще "урежда сметките" с републиканците, които се отрекоха от него

1701
Тръмп ще "урежда сметките" с републиканците, които се отрекоха от него
Снимка: Getty Images/Guliver

Речта на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в Консервативната конференция на консервативните кръгове (CPAC) в Орландо, Флорида, ще демонстрира централната му роля в Републиканската партия и че всъщност той е „най-вероятният републикански кандидат“ на президентските избори през 2024 г. Това съобщи порталът Axios, позовавайки се на представители на политическия кръг на бившия лидер на страната, информиар ТАСС. Така един от съветниците на републиканеца нарече предстоящата реч, която ще бъде първата публична изява на Тръмп от края на мандата му на президент на САЩ, „демонстрация на сила“.

Според него основното послание на речта на бившия президент ще се свежда до факта, че той "все още стои начело" на партията, въпреки факта, че е трябвало да напусне Белия дом, след като е загубил изборите. Освен това, Тръмп, според портала, планира да започне да "урежда сметките" с онези републиканци, които се отвърнаха от него в разгара на импийчмънта или открито му се противопоставиха. Според неговите съветници обикновените членове на партията и избирателите остават верни на бившия глава на Белия дом както никога досега и са готови да застанат на негова страна в конфронтация с онези републикански политици, които се опитаха да се отклонят от линията, преследвана от Тръмп. В тази връзка бившият президент ще може да използва влиянието си, за да подкрепи лоялни кандидати на предстоящите междинни избори през 2022 г. и да лиши от подкрепа недолюбваните републиканци.

Доналд Тръмп: В Twitter стана скучно, няма да се връщам, но Parler ме очаква

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не възнамерява да се връща в Twitter. По думите му в платформата вече станало много ску...

"Тръмп по същество е Републиканската партия", каза неговиятсъветник Джейсън Милър пред портала. "Единственият разрив, който съществува, е разделението между политиците във Вашингтон и обикновените републиканци в цялата страна. Ако атакувате президента Тръмп, значи атакувате обикновените републиканци", каза той. „В много отношения, както през 2016 г., отново предизвикваме Вашингтон", обясни друг представител на обкръжението му значението на предполагаемата политическа тактика на Тръмп.Тръмп ще говори на конференцията на CPAC в Орландо на 28 февруари, съобщи CNN , позовавайки се на източник. Според канала той ще говори за бъдещето на Републиканската партия и консервативното движение. Освен това се очаква бившият шеф на Белия дом да атакува миграционната политика на настоящия президент на САЩ, демократът Джо Байдън, с остри критики.

По-рано Тръмп в писмено изявление също критикува остро лидера на републиканското малцинство в американския сенат Мич Макконъл (от щата Кентъки), като го обвини, че не може да упражнява воля, а също така посочи липсата му на " политическа интуиция, мъдрост и умения. " Според бившия президент на САЩ това доведе до факта, че републиканците загубиха мнозинството в горната камара на американския конгрес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com